One Sino Park

Çin'in Chongqing bölgesinin kuzeyinde bulunan One Sino Park, uçurumun kenarında inşa edilmiş.

Ayrıcalıklı Dinamiklerin Gücü

Ana yapı tamamlandıktan sonra tasarımcılar, topografyaya elverişli mimari elemanların dahil edilmesiyle iç mekanları yeniden yapılandırmış, bu da zengin bir mimariye sahip, kentsel mekanın yaratılmasıyla sonuçlanmış. 3.000m²’lik proje dört kattan oluşuyor. Üçüncü katta yer alan ana giriş, ikinci ve üçüncü katları kapsayan sergi alanı da dahil olmak üzere ana satış merkezinin fonksiyonel alanlarına erişim sağlıyor. Satış merkezinin bulunduğu zemin katta ısıtmalı yüzme havuzu ve sağlık kulübü de bulunurken, dördüncü katta küçük bir sanat galerisi yer alıyor.

One Sino Park, mimari, doğa, toplum ve Chongqing halkı arasındaki ilişkileri vurguluyor, böylece modern yaşam tarzlarının tasarım odaklı yeniden düşünülmesi yoluyla binanın ziyaretçilerinin mekansal deneyimini geliştiriyor. Konsept, halkın katılımı ve etkileşimi yoluyla toplumun canlılığını teşvik etmenin ve insanlara geleceğin yaşam deneyimlerini geliştirmeleri için ilham veren bir kanal olarak büyük ölçekli kentsel mimariyi hedefliyor.

Projede akıcı bir görünüm elde etmek için araziyi çevreleyen doğal kaya oluşumlarının şekilleri ve formlarından ilham alınmış. Bu unsurları tamamlamak için tasarımcılar çok çeşitli malzemelerin özelliklerini ve bunların gölge ve ışık üzerindeki etkilerini dikkatlice incelemiş. Paslanmaz çelik, bol cam ve akrilik ışık çubukları… Ana giriş, ana çerçeveyi oluşturmak için perçinlenmiş çelik bir yapı ile desteklenmiş. Duvarda, toplam yükü azaltmak için kompozit plakalar yerleştirilmiş çelik sütunlarla desteklenmiş. Gündüzleri, yapının paslanmaz çelik çerçevesinin yansıtılmış yüzeyi güneş ışığında parlıyor ve binanın ayırt edilmesini sağlıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın