Lycée Français Charles de Gaulle

Suriye Şam'da, 2013 Ağa Han Ödüllü Fransız Charles de Gaulle Lisesi.

Çöl ikliminde okul binası tasarlarken, mimarlar; çözümlerinin biçimleri için çok önemli uygulamalar ile sonuçlanacak doğal havalandırma yöntemini seçmişler. Binalar genel olarak 2 katlı ve birbirlerine geçiş ve gölgelik imkanı sağlayan yeşil bahçelere sahip avlulu yapılar. Bahçe ise, mikroklima yaratan, PVC borular ile havalandırma sistemine soğuk hava girişi sağlayan ve solar bacaların yarattığı yukarı yönlü çekişin aracılığıyla dolaşımı sağlayan yapı taşı. Duvarlar, termal özellikleri için iki katman: birbirlerinden hava boşluğu ile ayrılmış içerde beton ve dışarda beton cüruf bloklar. Sınıflar, birbirini izleyen bina ve bahçe düzeninde, ana aksın her iki tarafında sıralanmışlar.

Etiketler

Bir cevap yazın