LT Evi

LT Evi

Vietnamlı mimarlık ofisi Tropical Space'in tasarımı, orta gelirli bir aile için bölgenin sıcak iklimini de göz önüne alarak avlulu bir ev sağlıyor.

Mimarlık ofisi projeyi anlatıyor:

Bu küçük ev, Long Thanh Bölgesindeki yeni konut bölgesinde yer alıyor.

Konutun sahipleri kendilerine ait bir ev isteyen yeni evli bir çift. Sınırlı bir arazi için geliştirilen tasarım fikri, özel alanın paylaşılması ve böylece ortak kullanım alanlarının geniş tutulmasını ön planda tutuyor.

Mobilyalar basit ve kolay yapılabilir şekilde tasarlandı. Proje masrafını azaltmak için, ev sahipleri malzemeleri kendileri tedarik edip mobilyalarını ürettiler.

Ön ve arka avlular dışarıdan gelen sıcaklığın azaltılması için tampon alanlar olarak kullanıldı. Ön avlu sabah kahvesi için bir alan sunması için tasarlandı. Burası rüzgarın, gün ışığının ve tuğla duvarın gölgesinin buluştuğu bir mekana dönüştü.

Zemin kat çok amaçlı bir mekan olarak; hem arkadaşların toplanacağı bir alan sağlaması hem de ileride küçük bir kahve dükkanı olması niyetiyle kurgulandı. Mezanin kat; iki yatak odalı bir aile mekanı, mutfak ve yemek yeme bölümünden oluşuyor. Yatak odalarının biri genç çift, diğeri de gelecek planlarındaki bebek için…

LT Evi, Vietnam Tropical Space ekibinin “bütçeye uygun ev” araştırmasının bir parçası. Ekip orta gelirli Vietnamlılar için güzel ve yaşanabilir evler üretmeyi amaçlıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın