Leietheater

TRANS architectuur | stedenbouw tarafından tasarlanan Leietheater’in projesi uluslararası yarışma sonucu elde edildi.

Bina, kamusal alanı tanımlamak ve Belçika’daki Deinze kentinin mirasını tekrar görünür kılmak için önemli bir rol oynuyor.

TRANS V +, yarışma aşamasında işverene alternatif bir yer önermiş. Bu öneri, Leie Nehri boyunca uzanan büyük bir park yaratma imkanı vermis. Ayrıca tiyatro önemli görüş eksenleri üzerine yerleştirilmiş ve böylece kentte görünür olmuş.

Marie-Josée van Hee mimar tarafından tasarlanan park tiyatroyu, Tony Fretton Architects tarafından tasarlanan idari merkezi boyunca Leiebocht’taki merkez meydanla birleştiriyor. Burası aynı zamanda genç yeteneklerin eğitildiği ve muhtemelen Leietheater’daki sahne alma fırsatı bulduğu Stedelijke Academie’nin olduğu yer.

Program bileşenleri kare bir kat planında, anıtsal bir tavan penceresine sahip merkezi bir fuaye etrafında düzenlenmiş. Fuaye, çok amaçlı salonu ayıran bölme duvarının açılması ile genişleyebiliyor.

Büyük oditoryumun tiyatro kulesi binaya karakteristik bir silüet veriyor. Binanın cephesindeki sırlı ve mat beyaz renkli tuğla kaplama hava koşullarına bağlı olarak yumuşak veya parlak bir etki yaratıyor. Belçikalı ressam Emiel Claus’a sessiz bir jest niteliğinde.

Etiketler

Bir cevap yazın