Gazimagosa Kongre ve Sergi Merkezi

Nevzat Sevgili’nin Doğu Akdeniz Üniversitesi, Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü 2011–2012 Güz Yarıyılı kapsamında, Prof.Dr. Mesut Özdeniz yürütücülüğünde tasarladığı “Gazimagosa Kongre ve Sergi Merkezi" KKTC, Gazimagosa'da yer alıyor.

Projede şehir merkezine yakın olan göl kenarında bulunan ve çevresinde hiç bir yerleşim olmayan boş bir araziye dikkat çekecek bir Kongre ve Sergi Merkezi tasarlanması hedeflendi.

Projede istenilen en önemli fonksiyonlar biri 1200 kişilik, diğeri 300 kişilik olacak şekilde 2 adet oditoryum tasarlamamızdı. Oditoryumlarda en önemli unsurun sesin eşit dağılımı olduğu göz önünde bulundurularak, konsept olarak ses dalgalarının hareketlerinden yola çıkıldı. Ses dalgaları çember ve oval şekilde dağıldığından, bina formu da buna göre şekillendi. Bina konumu fuaye alanının hakim rüzgar tarafından rahatça havalandırılacağı şekilde konumlandırıldı. Fuaye alanında çatı kısımlarında oluşturulan çatı pencereleriyle ışık alması sağlandı. Arazinin kuzey bölümü kullanılarak hem kuzey hem de doğu cephesinde göl manzarası elde edildi. Göl kenarında peyzaj tasarımı ile insanların rahatça dolaşabileceği, oturabileceği alanlar oluşturuldu.
Projede iş adamlarının, öğretim görevlilerinin ve sergi sahipleri tarafından rahatça kullanılabileği alanlar elde edilerek dikkat çekici bir proje elde etmek ana hedeflerden birisiydi.

Tasarımcı Hakkında

1988 yılında İzmir’de doğan Nevzat Sevgili, ilköğretim ve lise eğitimini İzmir’de tamamladıktan sonra 2006 yılında Doğu Akdeniz Üniversitesi Mimarlık Fakültesi’nde iç mimarlık eğitimine başladı. Tasarımcı 2. öğrenim senesinden sonra 2009 yılında aynı üniversite içerisinde mimarlık bölümüne geçiş yaptı. Halen mimarlık eğitimine devam eden Sevgili, 2009 yazında İtalya mimari teknik gezisine katıldı, 2010 yazında İzmir’de İdol İnşaat’ta ve 2011 yazında ise Tabanlıoğlu Mimarlık’taa 1 aylık bir çalışmada bulundu. Sevgili; Autocad, 3Ds Max ve Photoshop programlarını iyi derecede bilmektedir. Boş zamanlarında film izlemeyi, spor yapmayı ve 3Ds Max programı üzerinden modelleme yapmayı seviyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın