Forest Glamp: Reflection

Doğa için küçük evlerden oluşan, kısa süreli konaklama için geliştirilen Reflection Glamping projesi Bourgeois Lechasseur Architects tarafından tasarlandı.

İki birimden oluşan konaklama tesisi, Québec’in en popüler kayak merkezlerinden biri olan Massif Petite-Rivière-Saint-François’e yakın düz bir arazi parçası üzerine inşa edilmiş. Tasarımcılar, konukların basitçe etraftaki göz kamaştırıcı manzarayı seyretmesi yerine, doğayla yakın bir ilişkiye girmelerini amaçlamış ve bu doğrultuda ağaçların arasında neredeyse kaybolacak bir konaklama yeri yaratmaya odaklanmış.

Ortak varış noktasına ve park alanlarına, yürüyüş parkurlarına bağlı asfaltsız bir yoldan erişilebiliyor. Misafirler için maksimum mahremiyet sağlamak için, biri doğuya diğeri batıya bakan, birbirinden elli metre uzaklıkta iki minimalist kabin arka arkaya inşa edilmiş. En çarpıcı özelliği, orman fonuna karşı yerleştirilmiş tamamen camdan oluşan bir cephe. Karartılmış ahşap çıtalar diğer üç cepheyi kaplıyor ve yakındaki ağaçların arasında kaybolma hissi güçlendiriliyor.

Dış mekanda kullanılan koyu renkli ahşap kaplama, tüm yaşam alanı boyunca iç mekanı taşıyor gibi görünürken, birimler boyunca kullanılan çam tavan, dışarıya da taşıyor. En fazla altı kişi için tasarlanan her bir kabinde şömineli rahat bir oturma/yemek alanı, iki adet yatak odası ve lüks bir banyo bulunuyor. Konuklar ayrıca açık havadaki SPA’nın rahatlatıcı ortamının keyfini çıkarabiliyorlar.

Tasarımcılar bu projede prefabrike sistemler kullanmayı tercih etmiş. İkiz kabinlerin her biri, monte edilmek üzere sahaya gönderilmeden önce hazırlanmış modüllerden oluşuyor. Prefabrik üretim seçimi ile sürecin nispeten basit olması amaçlanmış olsa da, modüller arasında çeşitli mekanik bağlantı problemleri de dahil olmak üzere bazı beklenmedik zorluklara yol açmış. Son montaj sırasında titiz bir saha koordinasyona gerek duyulmuş. Bununla birlikte, iki işlemin yerinde yapılması gerekmiş: Radye beton levhanın dökülmesi ve uzun, yansıtıcı cam duvarların montajı.

Kuşlar için tehlike yaratan çarpışmaları önlemek için yansıtıcı cephelerin işlenmesine büyük önem verilmiş. Müşteri odaklı yapılan araştırmalar sonucu, Audubon Derneği ve diğer birkaç kuş koruma derneği tarafından onaylanan bir ürün seçilmiş. İnsan gözünün neredeyse göremediği, kuş caydırıcı pencere işaretleri, yaşam alanını çevreleyen cam bölmelerin dışına dikkatlice yerleştirilmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın