Flying Saucer Rehabilitasyon Projesi

SHARJAH FLYING SAUCER VIEW OF THE BUILDING AND THE SURROUNDING
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER VIEW OF THE BUILDING AND THE SURROUNDING
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER VIEW OF THE BUILDING AND THE PLATFORM
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER VIEW OF THE BUILDING AND THE SURROUNDING
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER VIEW OF THE BUILDING AND THE SURROUNDING
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER INTERIOR OF THE PAVILLION WITH THE DOME
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER VIEW OF THE BUILDING AND THE PUBLIC SPACE OF THE PLATFORM
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER VIEW OF THE PLATFORM ACCESS STAIRWELL AND STAIRS
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER VIEW OF THE GARDEN AND THE PLATFORM
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER LIBRARY AND GARDEN SEATING AREA
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER ACTIVATION POD
Resmi orijinal boyutunda göster

SHARJAH FLYING SAUCER CAFE AND CAFE SEATING AREA
Resmi orijinal boyutunda göster

Flying Saucer Rehabilitasyon Projesi

SpaceContinuum Design Studio tarafından yeniden işlevlendirilen Flying Saucer, 15. dönem Ağa Han Mimarlık Ödülü (2020-2022) kapsamında kısa listeye seçilen 20 projeden biri.

Birleşik Arap Emirlikleri’nin Sharjah kentinde, 1978 yılında inşa edilmiş. Yıllar içinde farklı kullanımlara sahip olan brütalist yapı aslen kafe, restoran, gazete bayii ve hediyelik eşya dükkanı işlevlerine uygun olarak tasarlanmış. Sekiz adet V biçimli sütunlar üzerinde ayakta duran yapının çatısı yedi metrelik kubbe ve etrafındaki yıldız biçimli bir gölgelikten oluşuyor. Bina, bir topluluk sanat alanı olarak tamamen restore edilmiş ve sonralardan eklenmiş olan bir uzantı yıkılmış. Çevredeki park alanı, halka açık bir sanat kütüphanesi, bir film gösterim odası, çalışma alanı ve sosyal alanları içerecek yeni bir yeraltı topluluk alanının inşası için kazılmış; üzerindeki kısım ve binayı çevreleyen alan kamusal bir plaza olarak düzenlenmiş.

Etiketler

Bir cevap yazın