Epée de Bois Kreşi

Epée de Bois Kreşi

h2o Architectes tarafından tasarlanan Epée de Bois Kreşi Paris'te yer alıyor.

Proje mevcut binayı yenileme ve 24 çocuk için tasarlanmış bir kreş uzantısından oluşuyor. Kreşin bulunduğu arazi dar ve diğer binalar tarafından neredeyse görünmez kılınıyor.

Kreş uzantısı, mevcut binanın karşısında, avlunun sonuna yerleştirilmiş. Böylece okunabilir, temiz bir hacim ile farklı bir görsel kimliğe kavuşmuş.

Cam yapının dışındaki hafif perfore kabuk ise kreş ve oyun alanlarını koruyor. Bu dış kabuk hem binaya ışığın nüfuz etmesini sağlıyor hem de girişleri belirginleştiriyor. Çatı terasın bir oyun alanı haline gelmesinde de büyük rol oynuyor.

Kreş 3 düzlemde kurgulanmış: zemin kat ve birinci kat çocukların oyun alanları olarak tasarlanmış. Teknik hacim ve özel odalar bodrum katta çözülmüş. Bodrum kat, cephede çözümlenmiş düşey İngiliz avlusu sayesinde doğal aydınlatılıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın