EG Ofis

EG Ofis

2021 yılında Jean Verville architectes tarafından tasarlanan ve mekanın kurgusal potansiyelini ele alan EG projesi, mimari ve kurgu arasında hibrit bir çalışma.

Tasarım, Jean Verville architect ile özdeşleşmiş minimalist, eğlenceli deneyimler sunmaya çalışan, hem işlevsel hem de estetik bir mimariye sahip.

Proje, 1980’de Les Entreprises d’électricité E.G. Ltée firmasının genel merkezi olarak yapılmış ama artık kullanılmayan endüstriyel bir binanın rehabilite edilmesini kapsıyor. Yapıda bulunan 250 paslanmaz çelik profil, mekanlar arasındaki mesafeleri, yakınlıkları, dolaşım ve grup şemasını düzenliyor. Sık kullanılan bu elemanlar, mekanı dikey çizgilerle tanımlayan düzensiz bir çerçeve oluşturuyor.

Yapının işlenmemiş brüt beton yüzeyleri, parlak paslanmaz çelik profilleri ve transparan ayırıcı elemanlarından gelen endüstriyel karakteri, turuncu rengindeki detayları ve açık plan ofis konseptini yeniden ele alan büyük boşluk organizasyonlarıyla beraber hareketlendiriliyor.

Aynı anda hem minimalist hem de dışavurumcu olan EG projesi, kullanıcıları için katılımcılığı teşvik eden bir ortam sunuyor. Çalışanların kolayca birbirleriyle iletişim kurabilecekleri bir ortam sunan yerleşim planı, kullanıcının rahatı için ihtiyaç duyulan özel alanların yanı sıra toplantı alanları, dinlenme istasyonları, spor ve eğlence alanlarını da içeriyor. Ofislere ayrılan kısım, yarım katlara dağıtılmış. Şirketin ihtiyacı olan resepsiyon, idari ofisler, konferans odası, mutfak, çalışan odası ve depolama için çok sıkışık bir alana sahip bu nedenle tam bir yeniden yapılandırma gerektirmiş. Geniş alana ihtiyaç duyan bireysel ve ortak çalışma alanları, binanın devasa depolama alanında kurgulanmış. Yine beton bloklarla oluşturulmuş bu çalışma alanı, depo alanı ile aynı seviyede altı metre yükseklikte cömert bir hacim yaratıyor.

Doğal aydınlatmayı üst düzeye çıkarmak için devasa garaj kapısı yerine giydirme bir cephe tasarlanmış. Çatıya eklenen altı çatı penceresi, alana daha fazla gün ışığı girmesini sağlıyor. Saydam bölmelerle filtrelenen bu çoklu ışık kaynakları, alanı tasarımın teatralliğine katkıda bulunan, kinetik bir aydınlatmayla sarıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın