Cube Gallery

CLOU Architects tarafından tasarlanan Cube Gallery Ticaret Merkezi, Çin’in Hangzhou şehrinde bulunan, 21.000 m2'lik bir perakende merkezi.

Perakende mağazacılık ve kiralık konut işlevlerini bir araya getiren, çeşitli ölçekte farklı mekanlar içeren bu proje ile mimarlar, merkez çevresindeki konutlarda yaşayan genç aileler ve yaşlılar arasında etkileşim kurmayı amaçlamış.

Proje, mağaza kısmını oluşturan iki katlı bazanın terasları üzerine yerleştirilen üç katlı ayrık küplerden oluşan konut mekanları şeklinde tasarlanmış. Alt katta, küçük ölçekli perakende mağazalarının, üst katta ise büyük yemek alanları, sinema, etkinlik alanları gibi bölümler yer alıyor. Farklı dikey bölümler ve çeşitli ticari alanlar, iş canlılığını sürdürmeye yardımcı olacak şekilde tasarlanmış.

Hem mağazacılık hem de konut karışımından oluşan bu karma kullanım projesi kiracıları için esnek kullanım alanları yaratırken, diğer taraftan avlu ve teraslarıyla çevre halkına da keyifli vakit geçirebilecekleri ortamlar sunuyor.

Etiketler

Bir cevap yazın