Levha Ev / Continuous Plate House 2.0

“Continuous Plate House 2.0” projesi, Ryumei Fujiki ve Yukiko Sato tarafından tasarlandı.

Proje dahilinde, kendi içine katlanan yekpare bir levha ve onu saran beton dörtgenden meydana gelen, 2001 yılında inşa edilen villanın ilk katı yeniden tasarlanmış. Sedir ağacından kalıplara dökülmüş betonun dış mekanda oluşturduğu odunumsu desenin iç mekanda da sürdürülebilmesi için, mutfak yerden tavana ahşap ile kaplanmış.

Kahvaltı masasının durduğu girinti ve küçük bir kilere sahip mutfak alanının çok amaçlı, samimi bir aile mutfağına dönüştürülmesi için kiler ve koridorlar ortadan kaldırılmış ve bunun yerine açık mutfak düzeni oluşturulmuş. Duvara monte lavabo yerine, mutfağın merkezine konuşlandırılan ada tipi bir lavabo kullanılmış.

Yapının mimarları, 1999 yılında Continuous Plate House 1.0’ı tasarlarken, kar yükünü çatıdaki açı ile değil, rüzgar kanalları ile çözmeyi amaçlamış. Parapetsiz, düz bir çatı oluşmasını olanak veren bu karar, aynı zamanda yapının dörtgenimsi biçimini de belirlemiş. Ancak yapının 2.0 renovasyonu esnasında bu görünümü kırmak için zemin, duvar ve çatının yekpare, sürekli ve tek bir levhanın parçası olduğu bir görsel düzen oluşturulmaya çalışılmış.

Etiketler

Bir cevap yazın