Casa LVF

Zemin katta, at nalı biçimli bir hacim ve onun üstüne oturan bir dörtgen prizmadan oluşan ev, PSV Arquitectura tarafından tasarlandı.

Hacimlerin böylesine tertip edilmesi, iç avlu üretilmesi, evin doğru biçimde aydınlatılması ve mekanlar arasındaki geçiş açısından avantaj sağlamış.

At nalı şeması, farklı müstakil ihtiyaçlara sahip, bir kolunda oturma odası ve salon, öteki kolunda ise gündelik yemek odası ve mutfağı içeren iki ana mekanının arasında bir ayrım oluşturulmasına olanak vermiş. Her iki kol, at nalının orta bölümünde bir araya geliyor. Üst kata erişimin de sağlandığı bu merkezi hacim, avlu da dahil evin her yanına erişimin sağlandığı bir çekirdek olarak görev yapıyor.

Üst katta, dolaşım benzer bir biçimde gerçekleşiyor; üst kata merdiven ile yükselen ve katın merkezinde yer alan çekirdek, yatak odaları ile ebeveyn odasını birbirinde ayırıyor.

Tasarımcılar cephede, üst ve alt katı meydana getiren farklı geometrileri vurgulamak üzere, alt katta taş ve cam üst katta ise bembeyaz bir bitirme malzemesi kullanmış.

Etiketler

Bir cevap yazın