CapitaSpring

CapitaSpring

BIG-Bjarke Ingels Group ve CRA-Carlo Ratti Associati Singapur'da düşey kentleşme unsurlarını bir araya getiren bir biyofilik gökdelen tasarladı.

CapitaSpring 280 metre yüksekliğinde, çeşitli restoran, ofis ve Citadines tarafından işletilen konut ve zeminden 51. kata kadar uzanan gökyüzü bahçelerinden oluşan bir mahalleyle dikey kentleşme unsurlarını bir araya getiren bir yaşam alanı. 2018’de yapıya Singapur’daki Building and Construction Authority tarafından Mark Platinum & Universal Design GoldPLUS sertifikaları verildi.

Birden fazla kotta, binanın dışını oluşturan düşey elemanlar, zeminden, merkezden ve çatı katındaki “gökyüzü bahçesi”nden çiçek açan yeşil vahalara bir bakış sağlamak için birbirinden ayrılıyor. Kule, %140’tan fazla yeşil arsa oranı ile 80.000’den fazla bitkiye ev sahipliği yapan Singapur’un bir bahçe şehri olarak itibarını güçlendiriyor – toplam peyzajlı alanı 8.300 metrekareden daha fazla, bu alanın %140’ına eşdeğer.

CapitaSpring’in sokak kotunda kamusal yaşamda tarihi bir öneme sahip olan Market Street’in bir kısmını yayalaştırarak, mahallede yaşayanlar ve yoldan geçip gidenler için yeşil bir nefes alma alanı yaratılıyor.

Kıvrımlı bahçe yolu tropikal güneş ışığından ve sağanak yağmurdan koruyor. Bu yol, 18 metre yüksekliğinde cömert bir açık alan olarak değerlendirilen City Room’a doğal bir geçiş sağlıyor. İkonik Market Street Hawker Center, binanın 2. ve 56 sokak satıcısıyla 3. katındaki konumuyla, şehrin mutfak deneyiminin atan kalbi ve yerel kültürü ve toplumu korumada oynadığı rol olarak sağlamlaştırarak, yeniden düzenleniyor.

Kulenin ilk sekiz katında, konut bölümüne hizmet eden, yüzme havuzu, jakuzi, koşu parkuru, spor salonu, sosyal mutfak, oturma alanı ve barbekü alanı bulunuyor. Üstteki 29 kat Singapur Nehri ve Marina Koyu’na panaromik manzaralı mekanlarıyla seçkin ofislere sunulmuş.

Ofislerin ve konutların arasındaki sert peyzaj elemanlarındaki bina çekirdeğinde “yeşil vaha” olarak adlandırılan dört tane bağlantılı organik yumuşak peyzajlı alan yer alıyor. Burası iş, gündelik yürüyüşler, dinlenme, egzersiz ve etkinlikler için 35 metrelik bir açık hava bahçesi.

Yeşil vahaya ait tüm yumuşak peyzaj tropik yağmur ormanlarının bitki hiyerarşisine öykünüyor. Bitkilerin hiyerarşik yaprak büyümesi, bitki örtüsü katmanları içindeki ışık mevcudiyeti ile doğru orantılı. Büyük yapraklı gölgeye dayanıklı bitkiler, en az miktarda doğrudan ışık gerektiren yağmur ormanları zemininde bulunuyor. Yağmur ormanlarının “çatısı” olan gölgelik katmanına doğru hareket eden ağaçlar, daha küçük yapraklara sahip.

Bina, 165 bisiklet durağı, Malacca Sokağı ve Phillip Sokağı boyunca olan, çevre uzunluğunun etrafındaki 600 metrelik bisiklet yolunu kapsayan Singapore Green Plan 2030’daki sürdürülebilir ulaşım vizyonunun da desteklediği tesislere sahip.

Etiketler

Bir cevap yazın