Cantaş Ofis

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık'ın, Kore Şehitleri Caddesi Numara 53'te bulunan mevcut binanın cephe ve iç mekanını yeniden tasarladıkları Cantaş Ofis Zincirlikuyu'da bulunuyor.

Erginoğlu & Çalışlar Mimarlık Cantaş firması için gerçekleştirdikleri, İstanbul Zincirlikuyu’da bulunan ofis tasarımını anlatıyor:

“Cantaş projesi; 30 yılı aşkın süredir, ısıtma, soğutma ve havalandırma sektörlerinde faaliyet gösteren Cantaş İç ve Dış Ticaret Soğutma Sistemleri Sanayi A.Ş’nin, büyüyen iş hacmini çağdaş, güncel ve gelecekteki ihtiyaçlarına cevap veren bir ofisten yönetmek amacıyla satın aldığı İstanbul Zincirlikuyu Kore Şehitleri Caddesi numara 53’te bulunan mevcut binanın tümüyle baştan ele alınarak cephesinin ve iç mekanlarının ofis olarak yeniden düzenlenmesi için yapılmış bir çalışmadır.

Yapılan ilk tespitlerde, mevcut binanın taşıyıcı sisteminin yeni yönetmelik ve mevzuatlara göre yetersiz kaldığı görülmüş, öncelikle binanın strüktürel açıdan güçlendirilmesine karar verilmiştir. Bu sırada mevcut teras çatı imar yönetmeliğine uygun şekilde çelik karkas sistem ile kırma çatı haline getirilerek ilave bir çatı arası katı kazanılmıştır. Binanın tüm cephe kaplaması, mevcut pencere ve doğramaları, yeni kullanıcılarının gereksinimlerini karşılayamayacağı ve şirketin prestijini göstermekte yetersiz kalacağı için çevresiyle uyumlu, net ve kararlı çizgilerin hakim olduğu yeni bir cephe tasarımı yapılmıştır. Bina cephesinde kullanılan fiber sement cephe panelleri Türkiye’de ilk kez bu projede uygulanmıştır. Bina her biri yaklaşık 250m² olan 5 normal kat, 1 çatı katı ve kapalı otopark olarak kullanılan 1 bodrum katından oluşmaktadır.

Tüm bina ofis olarak hizmet verecek şekilde yeniden düzenlenmiş, genel olarak katlarda açık ofis olarak yapılan planlamada, yöneticler için beraber çalışıtıkları personel ile görsel ilişkileri kopmayacak şekilde şeffaf bölümlenmeler oluşturulmuş, 3.kat ise üst düzey yönetici ve şirket ortaklarının kullanımına özel olarak tasarlanmıştır. İkimlendirme amaçlı Fan Coil üniteleri cephe çeperine yerleştirilmiş, bu sayede açık ofis tavanından mümkün olduğu kadar az tesisat borusu geçmesi sağlanmıştır.”

Etiketler

Bir cevap yazın