Cam Villa

Cam Villa

Tasarım ilkesi olarak şeffaflıkla sürdürülebilirliği birleştirmeyi hedefleyen, Birleşik Krallık'ta inşa edilen projede villa ile peyzaj arasındaki güçlü ilişki vurgulanıyor.

Göl kenarındaki cam villa projesinde peyzaj/iç mekân ve mimari/doğa uyumu için tasarımda kilit belirleyiciler; bakış açıları, malzemeler, renkler ve aydınlatma oluyor. Ev, içten dışa doğru tasarlanarak, güvenlik ve samimiyet hissini verirken çevresindeki doğanın kesintisiz manzarasını sunuyor. Tüm bu yönler, konuttaki zamansızlık hissini pekiştiriyor.

Vaha

Villa, ağaçlarla ve bitkilerle çevrili yeşil bir vaha içinde gizleniyor. Kıyı boyunca su bitkilerine bahçenin diğer kısımlarına yönlendiren atlama taşları ile eşlik ediyor. Su tarafına bakan cephede villa en iyi açıdan göl manzarasına bakıyor. İki ayrı kottaki teraslar, villayı hem karaya hem de suya bağlayarak, doğayı eve samimi bir karşılama ile davet ediyor. Oturma odası, mutfak ve diğer odalardaki cam köşe pencerelerinden bakıldığında suyla temas eden bir ev algısı oluşturuyor.

Ev ve bitişiğindeki arsa arasındaki yüksek ağaçları olan bir tepelik bir alan ile gizlilik sağlanıyor. Villayı ana yola bağlayan köprünün doğrusallığındaki kırılma sayesinde, ağaçların düzeni korunuyor. Ağaçların yerleşimi, mahremiyet duygusunu arttırırken, rahatsız edici trafik ışıklarını engelliyor.

Panoramik manzara

Şömine ve eşya dolapları gibi iç mekân unsurları, evi farklı alanlara bölerek büyük şeffaf hacim içinde daha samimi ve özel alanlar yaratıyor.

Evin merkezinde, tam yükseklikteki boşluk, tüm katları birbirine bağlayarak çeşitli çapraz ve dikey bakış açıları sunuyor. Merdiven, tüm odaları tek bir iç mekân olarak bağlıyor. Merkezi avlu, bol miktarda güneş ışığını çukurdaki bodrum katına ulaştırıyor ve iç mekânı çatıdaki terasa bağlıyor. Çatıdaki terastan göl boyunca panoramik manzara izlenebiliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın