Braunstein Taphouse

Braunstein Taphouse

Danimarka’nın Koege kentinin limanında inşa edilen, Braunstein bira fabrikasının ziyaretçi merkezi ve tadım evi olarak kullanılacak yapı, ADEPT tarafından tasarlandı.

Yılda 15.000 ziyaretçi çekeceği öngörülen mekan hem tadım evi işlevinin haricinde mahalleliler için bir sosyal merkez olmayı da amaçlıyor.

Yapı, Danimarka’nın iklim değişikliği ile mücadele strateji planının bir parçası olan, belediye mülkiyetindeki rıhtım bölgesinde bulunuyor. ADEPT, binanın gelecekte rıhtım bölgesinde barınamaması ihtimaline karşı “sökülüp yeniden inşa edilebilir” bir yapı tasarlamış. Bu doğrultuda bina, gerekirse tamamen sökülüp yeniden kurulabiliyor veya yapı bileşenleri başka yapılar inşa etmek için kullanılabiliyor.

Braunstein Taphouse, az, sürdürülebilir ve mümkün olduğunca münferit malzemeler ile inşa edilmiş. Bu durum, benzer inşaatlarda oluşan atık hacmini hatırı sayılır miktarda azaltmış. Yapı, basit tektonik prensiplere göre ve yalnızca mekanik birleşme detayları kullanılarak kurulmuş. Temel duvar bileşenlerinin üzerinde boya bulunmuyor. Zeminde kullanılan ahşap liman bölgesinde bulunan üretim tesislerinin hurdaya ayırdığı malzemelerden elde edilmiş. Geniş çatı yüzeylerinde click-joint polikarbon ve ahşap cephe kaplamalarında karbondioksit nötr Accoya kullanılmış.

Kentle liman arasındaki geçiş bölgesinde bulunan bina, bu iki alanı birbirine bağlayan bir geçit olarak hayal edilmiş. Yapının zemin katının bir ucu kafe, diğer ucu restoran ve üst kattaki hacimler ise etkinlik alanı olarak çalışıyor.

Etiketler

Bir cevap yazın