Belediyeler Komünitesi Ofis Binası

Tarihi Belediye Binası'na eklenen ofis binası camdan ve çelikten üretilen kıvrımlı bir yapı.

Mimari ekip projeyi anlatıyor:

Pays des Herbiers Belediyeler Komünitesi 1955’te kuruldu. Yapı, Fransa’nın Vendée bölgesindeki sekiz belediyenin; ekonomik gelişme, kentsel tasarım, çevre ve yaşam standardı konusunda, kaynaklarını ve uzmanlıklarını paylaşmalarını sağlıyor. Pays des Herbiers kimlik duygusu güçlü bir kırsal alan. Ulusal seviyede aktif bir çok şirkete eve sahipliği yapan bölge ekonomik olarak da oldukça güçlü.

Parkın içinde yer alan, 19. yüzyıl ortasından kalma Herbiers Belediye Binası’na ek olarak inşa edilen yeni bina ise Belediyeler Komünitesi’nin yeni ofis binası. Yeni binanın çağdaş mimarlığı kentlilere; peyzajı, mimarlık mirasını ve moderniteyi uzlaştıran yüksek performanslı bir araç sağlıyor. Bina bölgenin çevreye etkisinin ve güçlü yerel işbirliğinin bir ifadesi.

Yeni komünite ofisleri, arazi sanatına yakın, heykelsi bir karakter taşıyor. Bu zeki bina arazisini kendi sermayesi olarak kullanıyor ve araziye hafifçe sokuluyor. Bina sakin ve atletik hareketlerle çevresini saran ağaçların arasından kıvrılıyor; gökyüzüne ve parkın içine uzanıyor; bulunduğu yerin ahengini bozmadan yerini buluyor.

Dışarıdaki peyzajı yansıtan bina bir bukalemun gibi bakışlardan gizleniyor. Diğer yandan, kıvrımları ve dokusu, yapıyı kasaba için tekil bir obje haline getiriyor.

Binanın formundaki zeka; cephesini ve buna bağlı olarak çalışma alanlarını mümkün olduğu kadar büyütürken, teknik alanları en azda çözme becerisinde yatıyor. Binadaki ofisler, çalışma sırasında daha güçlü bir birliktelik yaratmak amacıyla, yoğun ve etkili kümeler halinde gruplanıyor. Zemin kat, halka hizmet veren ofisleri içeriyor.

Üst katlardaki mekanlar modüler ofis prensiplerine göre şekilleniyor. Kavisler ve ters kavisler yapan dolaşım aksları bir mekanı diğer bir mekana bağlıyor. Bu akslar, kullanıcıların binanın içinden geçerek belediye binasına bir devamlılık içinde ulaşmalarını ve bu esnada binayı çevreleyen parkın yeşiline dalmalarını sağlıyor.

Etiketler

2 yorum

  • tulay-balpinar says:

    yanındaki binaya bakarsak hiçte doğaya uygun değil elbette, sırıtmış….ama teknik açıdan çok güzel bir çalışma…teknolojide sınır yok, hayali başarabilmek daha önemli ….bu yapı benim bakış açıma göre sanat için sanat görüşüne uygun bir yapı, halk için sanat göremedim

  • tolga-han2 says:

    Modern mimarinin artık klasik üslubu alt etmeye başlamasıdır. Açıkcası güzel bir çalışma olmuş.

Bir yanıt yazın