B+B Evi

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Resmi orijinal boyutunda göster

B+B Evi

Studio MK27 ve Galeria Arquitetos tarafından tasarlanan B+B Evi São Paulo'da yer alıyor.

B+B Evi’ne giriş, yaşam alanına varış yapının doğu kanadında yer alan bir rampa yardımıyla oluyor. Bu mekan hem kötü hava koşullarında korunaklı bir alan yaratan, hem de sürpriz ışık oyunlarına elverişli içi boş bir beton eleman tarafından tanımlanıyor. Aynı zamanda bu mekan, korunaklı iç mekanla açık bahçe arasında bir geçiş mekanı yaratıyor. Dış mekandan evine içine uzanan rampa çevredeki değişimi sürekli kılıyor.

Bu çözüm aslında, Corbusier’nin mimari promenadının dikey dolaşım elemanı olarak Brezilya modernizminde çok kullanılan bir yöntem. Ve mekanın karakteristiği hakkında bir muğlaklık söz konusu: içerde mi dışarda mı?

Modernizme referans sadece bununla kalmıyor. Duvarlardaki esintiye izin veren tropik iklimlerin kaçınılmaz sonucu boşluklar da 1930’lardaki tasarımlara bir gönderme.

Evin yaşam alanı, mobilya organizasyonunun herhangi bir şekilde yapıya müdehalesi olmadan rahat ve samimi bir ortam yaratıyor. 3,5 metrelik sürgülü kapısıyla mutfak, yemek odasıyla entegre edilmiş. Yemeğin hazırlanması için kullanılan tezgah rampaya bakan bir pencerenin altına yerleştirilmiş ve delikli duvarlardan filtrelenen ışıkla aydınatılıyor. Böylece mutfakta aydınlık ve hoş bir ortam yaratılıyor.

Genel çözümlemenin aksine odalar, bahçeyle birebir ilişkili birinci kata yerleştirilmiş ve üst katta yer alan salondan bir merdivenle de ulaşım sağlanıyor. 1. katın cephesinde kullanılan ahşap malzeme güneş ışığının kontrolünü sağlarken, aynı zamanda ısı performansıyla da katkıda bulunuyor.

Brüt beton ve ahşap gibi ham malzemelerin konutta kullanımı zaman içerisinde değişen bir tutum. B+B Evi bu malzemelerle daha samimi bir ortam yaratmış ve sosyal birlikteliklerine bir mekan hazırlamış.

Etiketler

Bir cevap yazın