Banco Sabadell Madrid

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: mateoarquitectura
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Fotoğraf: Pedro Pegenaute
Resmi orijinal boyutunda göster

Banco Sabadell Madrid

Madrid’de, Arkeoloji Müzesi’nin karşısından bulunan bir 19’uncu yüzyıl binasına yerleşen banka, mateoarquitectura tarafından tasarlandı.

Cephedeki büyük vitrinden izlenebilen, sokak kotundan yükseltilmiş ofis alanı, profesyonel ancak soyut bir imge sunuyor. Cama uygulanmış, Mario Eskenazi tarafından tasarlanmış büyük logo, iç mekan ile dış mekan arasında bir perde görevi görüyor. İçeri girildiğinde, yarı açık ATM alanı ile ofis alanlarını bölmek için ise Jordi Bernadó’nun sanat eseri, giriş rampasının yanındaki cam üstüne uygulanmış.

mateoarquitectura tarafından tasarlanan Banc Sabadell şubesi iki kata yerleşiyor. Giriş katı, bu kattaki mevcut tesviye farklılıklarını örtmek ve mimari bariyerleri ortadan kaldırmak üzere, yerden yükseltilerek, hemzemin yapılmış.

Zemin katın ortasında yer alan merdiven etrafından yaratılan boşluk, resepsiyon ve danışmanlık ofislerini birbirinden ayırırken, resepsiyon işlevini devam ettiren, buluşma ve karşılaşma amacına da hizmet ediyor.

Tüm hacimler azami saydamlık ile uygulanmış. Bu doğrultuda, farklı işlevlere sahip hacimler, ayrıcı, pencere ve dekorasyon gibi unsurlar ile birbirinden ayrılarak, saydamlık hissi bozulmadan müşteri ve çalışanların mahremiyetinin korunması amaçlanmış.

İki katı birbirine bağlayan büyük merdivenin mevcut iskeleti korunmuş ancak camdan bir tırabzan eklenerek, merdivenin kendine has geometrisi ile yeni tasarım arasında bir geçiş oluşturulmuş.

İç bahçeye bakan üst kat tamamen çalışanlara ayrılmış. Bu katta, arka ofis, toplantı kabinleri, mutfak, müdür odası ve çok amaçlı bir hacim mevcut.

Etiketler

Bir cevap yazın