Akasya Acıbadem'i çevreleyen Akasya Acıbadem Central Park'ı SdARCH Trivelli & Associati ve Alhadeff Architects tasarladı.
Kentin bu bölgesinde son yıllarda yeni bir ulaşım ağı yaratıldı ve yeni konutlar inşa edildi. Central Park da, DDG Architects tarafından tasarlanan Akasya Acıbadem Alışveriş Merkezi’nin etrafında dönen “yeşil akciğer” görevini üstleniyor.
AVM ana girişinin önü kamusal alan olarak düşünüldü. Yollar tarafından çevrelenen ve yeni yapıların merkezinde yer alan bu alan, alışveriş yapan ziyaretçilerin dinlenmeleri veya sadece insanların bir araya gelerek vakit geçirebilmeleri için tasarlandı. Bahçenin formu, tüm projenin yuvarlak çizgilerinden esinlenildi ve bu çizgiler yeşil daireler ve park içerisinde yeşil odacıklar olarak dönüştürüldü. Yaya yolları doğal malzemeden yapıldı ve ağaçların türlerine göre birçok çim, ot ve çalı türü kullanıldı. Yaratılan mekanlar yerle olan ilişki seviyesine göre düzenlendi. Bazıları otoparklar gibi daha özel alanlar iken, bazı mekanlar da AVM’nin önündeki çeşme ve çocuklar için etkinlik alanı olan tiyatro gibi daha sosyal alanlar olarak tasarlandı.
İstanbul’da kamusal alana yeni bir bakış açısı getirmek için tasarlanan parkta, Akdeniz bitki örtüsünü yansıtan 15 farklı türde 293 ağaç, yaklaşık 13.300 m2‘yi şekillendiren 47 çalı/çiçek türü kullanıldı.
Zeytin, çam, meşe, söğüt, huş gibi aynı türde ağaçların oluşturduğu sıralar, bazen yollar tarafından kesilen farklı renklerde dairesel mekanlar oluşturdu. Kaydıraklar, kaya parçaları, labirentler ve lastik kancalarla düzenlenmiş küçük tepecikler gençler ve çocuklar için oyun alanı olarak düşünüldü.
Açık hava tiyatrosu ise sık sık akşam ve gündüz gösterilerine, konserlere ve diğer kültürel etkinliklere sahne oluyor. Son olarak, parkın girişine yerleştirilen küçük gölet ve büyük çeşmede hazırlanan, müzikle dans eden su gösterileri ziyaretçileri etkiliyor.
Sürdürülebilir bir yaklaşımı olmayan çağdaş bir peyzaj tasarımı kabul edilemez. Sürdürülebilir mimari, günümüz ve gelecekteki insan ihtiyaçları arasındaki denge mekanıdır. Bunlar göz önünde bulundurularak, Akasya Acıbadem projesinde enerji verimliliği yağmur suyu toplama ve aynı zamanda havuzlarda ve bahçe sulamada gri su kullanımı yöntemiyle elde edildi. Yaya yolları için kullanılan İtalyan malzemesi Levostab 99 ise birçok avantajıyla doğal bir sabitleyici.
Bu yaklaşımlar içerisinde toprağın fiziksel ve mekanik özelliklerinin geliştirilmesi de yer aldı. Su miktarı değişiklikleri ile suyun topraktaki artışının neden olduğu kabarmaların azaltılması, toprağın ömrünün uzamasını sağladı ve asfalt, beton esaslı kaldırımlara rağmen en sürdürülebilir çözüm olarak kullanıldı.