ADIDAS X INSEP

Ubalt Architectes & Ubi Bene tarafından tasarlanan proje, Adidas ortaklığında Institut National du Sport, de l'Expertise et de la Performance (INSEP)’ın çeşitli alanlarının yenilenmesini kapsıyor.

Ubalt Architectes & Ubi Bene tarafından yürütülen proje Ocak 2020’de tamamlanmış.

Bu yenilemenin amacı INSEP’in kullanıcı ve ziyaretçilerine ayrılmış alanlarının Adidas firmasının renkleri ile sürdürülebilir ve işlevsel şekilde tasarlanması. Soyunma odaları, sporcular için yaşam alanları, koridorlar ve toplantı alanı günlük yaşamlarında üst düzey sporcuları destekleyecek şekilde yeniden tasarlandı.

Bu yenileme projesinin en zor bölümü, bu alanlara özgü mimari ve grafik bir kimlik yaratmak olmuş.

Mavinin tekrar tekrar kullanımı, Adidas ve INSEP kimliğinin ortak rengi, aynı zamanda taş veya metal gibi bazı malzemelerin de ortak rengi olan mavinin kullanımı, grafik malzemeler ve hammaddeler arasındaki kontrast ve mekanların birbirleriyle rezonansı gibi dinamikler bu kimlik tutarlılığının yaratılmasında yardımcı olmuş.

Genç Sporcular İçin Yaşam Alanları
İki tuğla duvar arasında yer alan bu atipik alan, iki oda bölgesi arasında özel geçiş ve her iki tarafta pencerelerinin iki tarafı ile görsel olarak diğer yönde geçiş olmak üzere çift geçişe sahip. Yaşam alanında yapılan yenilemelerde amaç gözenekli yapıyı korurken dolaşım yönüne hizmet ederek yapılandırmak, zenginleştirmek olmuş. Büyük beyaz genişletilmiş bir metal kafes, yaşam alanının ortasına, alanı bölerek farklı etkinlik bölümleri oluşturmak için kurulmuş. Burada amaç, genç sporculara farklı deneyimler için fırsatlar sunmak, ancak aynı zamanda ödeneklere elverişli alanlar yaratmak olmuş. Bu bölüme akşam yemeği yemek veya çalışmak için yüksek masalar da konulmuş. Alanın solunda bir oyun alanı, diğer tarafta ise manzaraya bakan çoklu bir kemer şeklinde uzanma alanları yer alıyor. Bu şekilde oluşturulan her bölgenin kendine has tasarımı olmakla birlikte, şekilleri, renkleri veya malzeme seçimi ile bir benzerlik oluşturulmuş.

Ostermeyer Odası
Bu toplantı odası mavi zemin ve beyaz yüzeyli mobilyalar ile genç sporcuların yaşam alanı ile uyumlu bir şekilde tasarlanmış.

Koridor
Buradaki mavi rengin hakim olduğu yenileme, Halle Pajol altında dolaşımın yeniden düzenlenmesini içeriyor. Bu alanlar sürükleyici bir şekilde tasarlanmış, sadece seyrek ortak markalama ile tünelden ayrılıyor.

Soyunma Odaları
Mekanın öne çıkan özelliği, yerin duvar boyunca yükselen, kumtaşı yüzeyin 5×5’lik beyaz karolar olmuş. Tavana bir ayna ve metalik bir çerçeve eklenmesi, bu alanın konsantrasyona elverişli fiziksel sınırlarını dengeliyor.

Etiketler

Bir cevap yazın