Merkez Ankara Satış Ofisi

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

‘Merkez Ankara Showroom’ karma kullanımlı Merkez Ankara Projesi için satış ofisi olarak çalışmakta olan, 2.415 m2 alanlı, örnek daireler, idari ve satış ofisleri ile birlikte iç ve dış bahçelerden oluşan bir yapıdır.

Projedeki temel tasarım fikri doğayı mimari ile entegre etmektir. Planda farklı mekanlar ardışık olarak organize olmakta, fiziksel olarak iç bahçeler yardımıyla ayrışıp farklı fonksiyonları barındırmaktadır. İç bahçeler iç ve dış mekan arasındaki ayrımı belirsizleştirerek doğal ışığın binada her köşeye ulaşmasını sağlamaktadır. Şeffaflık yoluyla da görsel ilişkinin devamlılığını sağlanırken, derinlik algısı artmaktadır. Mekanların fonksiyonları iç bahçeler yardımıyla oluşan bölümlenmeye göre değişmekte; giriş ve bekleme holünden başlayarak proje modelinin sergilendiği ve satış elemanlarının ziyaretçilere bilgi verdiği alana ilerleyip, gerçek ölçü ve malzemelerine uygun olarak hazırlanmış örnek daire alanında son bulmaktadır. Servis alanları ve dolaşım çekirdekleri kompakt bir şekilde doğu cephesinde; idari ofisler ise batı cephesinde toplanarak merkez iç bahçelere ve proje sergisine ayrılmaktadır. Servis alanları, ofisler ve örnek daireler üst katta da devam etmekte; giriş holü ve model alanı ise galeri boşlukları sayesinde yüksek kat yüksekliğine sahip olmaktadır.

Cephe elemanı olarak kullanılan kabuk güneş ışığının filtrelenmesine yardımcı olurken, aynı zamanda binanın gece ve gündüz farklı karakterlere bürünmesini sağlamaktadır. Kabuk aynı zamanda yapıyı saran geometrisiyle satış ofisine bir bütüncüllük ve karakter kazandırmaktadır.

Etiketler

Bir yanıt yazın