Döhler Natural Food & Beverage Ingredients Türkiye Merkez Ofis

Döhler Natural Food & Beverage Ingredients Türkiye Merkez Ofis

Tasarımcıları, projeyi anlatıyor:

Dünya çapında birçok ülkede yer alan Döhler Natural Food & Beverage Ingredients Türkiye Merkez Ofisi tasarımı ve uygulaması 2018 Haziran ayında tamamlanmıştır. İstanbul Maltepe Ritim İstanbul bloklarında yer alan yaklaşık 2.300m²lik tek katta ofis ve laboratuvar alanları birlikte konumlandırılmıştır. Bir Alman firması olan Döhler’i tasarlarken Alman disiplini ve tarzının getirdiği yalın ve sade tasarım anlayışını Türk alışkanlıkları ile birleştirerek aynı zamanda sıcak ve renkli bir ortam yaratmaya çalıştık. Müşterimiz ve global tasarım konseptleri tarafından talep edilen gri/beyaz ağırlıklı tasarım dilini markanın kurumsalı olan mavi renk ve sıklıkla ahşap kullanımı ile monotonluktan çıkararak dinamik ve sıcak bir mekan yaratmayı hedefledik.

Yerleşim açısından ana kalemde laboratuvar ve ofis alanları birbirinden ayrılırken, ofis alanları da kendi içerisinde yarı açık müdür odalarının ve açık ofis alanlarının iç içe yer aldığı çalışma alanları, toplantı odaları ve kafeterya/sosyal alan olarak bölümlenmektedir. Ofis alanlarında bina yapısına uygun olarak yöneticiler köşeye konumlandırıldıktan sonra bağlantılı oldukları birimleri ve müdürleri açık/yarı kapalı sistem ile ışın şeklinde 2 cepheye yayılmaktadır. Toplantı odaları ise farklı bir cepheye yerleştirilerek çalışan sirkülasyonunun olduğu bölümden soyutlanmıştır.

Sosyal alanda mutfak ve oturma birimleri haricinde tüm çalışanların birlikte keyifli vakit geçirebilecekleri ve çeşitli aktivitelerde bulunabilecekleri tribün bölgesi yaratılmıştır. Laboratuvar alanları da hem mekanik hem hijyenik anlamda özelleşmesi gereği ile birlikte yine ofisin genel sirkülasyonundan ayrılarak farklı 2 cepheye alınmıştır.

Konsept ve uygulama açısından global Döhler merkezi tarafından da kabul gören projemiz dünya çapındaki Döhler ofislerinde uygulanmaktadır.

Unigen Yapı Malzemeleri

Etiketler

Bir yanıt yazın