Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Sonbaharda Kapılarını Açıyor

Müzikallerin, New York Broadway ve Londra West End'den sonraki yeni adresi Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, sonbaharda kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Dünyaca ünlü şovların yanı sıra yerli, yabancı gösterilere de ev sahipliği yapacak ve İstanbul’un bu alandaki ihtiyacına cevap verecek merkez, aynı zamanda dünyanın teknolojik olarak da sayılı kültür sanat platformlarından biri olacak.

Zorlu Gayrimenkul’ün Zincirlikuyu’da 2,5 milyar dolar yatırımla hayata geçirdiği ve alışveriş merkezi, rezidanslar, ofisler ve Raffles İstanbul Zorlu Center Otel’i bünyesinde barındıran Zorlu Center’ın en önemli fonksiyonlarından biri olan Performans Sanatları Merkezi, bu sonbaharda kapılarını açmaya hazırlanıyor. Operatörlüğünü Broadway’in 101 yıllık şirketi Nederlander Worldwide Entertainment’in üstlendiği ve toplamda 300 milyon dolara mal olan merkezle birlikte İstanbul, müzikallerin New York Broadway ve Londra West End’den sonraki yeni adresi olacak.

Toplam 50 bin m² kapalı alana sahip Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde, birbirinden farklı boyutlarda ve farklı kullanım amaçlarına sahip iki ana salon bulunuyor. Merkezin büyük salonu (müzikal tiyatro) 2.262 kişilik ve küçük salonu (drama tiyatrosu) 738 kişilik kapasiteye sahip. Yüksek teknolojik özelliklere sahip bu salonlar, müzikalden klasiğe, konserden baleye farklı etkinliklerin akustiğini ve ihtişamını yansıtabilecek şekilde tasarlandı.

Klasikler ile Açılıyor: Ludovico Einaudi Ensemble, Cats…

Dünyanın sayılı kültür ve sanat merkezleri arasında yer almaya hazırlanan ve İstanbul’un kültür sanat hayatına da yeni bir soluk getirecek Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi, klasiklerle açılıyor. Açılış, klasik ve deneysel müziğin yaşayan en büyük bestecilerinden dünyaca ünlü piyanist Ludovico Einaudi’nin Türkiye’deki ilk konseri olacak. Merkezin diğer etkinlikleri de belli olmaya başladı. Dünyanın en çok bilinen ve sevilen müzikallerden Cats, Moskova Klasik Balesi’nden Fındıkkıran Balesi, Luis Bravo’nun dünyaca ünlü dans şovu Forever Tango, film müziklerinin duayen ismi Ennio Morricone’un veda turnesi kapsamındaki konseri, 2 Cellos, klasik müziğin en iyi eserlerini, günümüz teknolojisiyle buluşturarak görsel bir şölen eşliğinde yeniden yorumlayan Classical Spectacular, sirk sanatındaki yenileşmenin kalbinde duran Cirque Éloize, Okan Bayülgen’in Kavafis şiirlerini okuması eşliğinde Yunan müziğinin en önemli elçisi George Dalaras Kavafis Project ile Sezen Aksu sanatseverlerin heyecanını zirveye taşıyacak.

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde, farklı tarzlarda yerli ve yabancı sanatçı konserleri, bale ve dans gösterileri, aile şovları ve dinletilerden oluşan yılda yaklaşık 400 performans izleyicisiyle buluşacak. Biletlerin mümkün olan en ekonomik fiyatlardan satışa çıkarılacağı merkezi ayda 80 bin yerli ve yabancı izleyicinin ziyaret etmesi bekleniyor. Ortadoğu, Türki Cumhuriyetler, Rusya bölgesi, Balkanlar gibi İstanbul’a yakın lokasyonlar başta olmak üzere turizm, iş, seyahat amaçlı gelecek yabancıların da programlarında Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin yer alması hedefleniyor.

Performans Sanatları Merkezi Zorlu Grubu’nun Türkiye’ye Armağanı

Dünya standartlarında akustiğe sahip salonları bulunan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin tanıtımı için basınla bir araya gelen Zorlu Gayrimenkul Yönetim Kurulu Üyesi Emre Zorlu, Zorlu Center’ın dünya çapında bir proje olduğunu vurguladı. Zorlu Center ile İstanbul’un merkezinde yeni bir kent meydanı ve uluslararası çekim merkezi kurduklarını dile getiren Zorlu, aynı titiz çalışmanın Performans Sanatları Merkezi’nin yapılandırılmasında da gösterildiğini aktardı. “Performans Sanatları Merkezi’nin operatörlüğü için dünyanın bu konuda en iyi ve köklü şirketlerden biri olan Nederlander’ı tercih etmemiz de bunun açık bir göstergesi. Zorlu Gayrimenkul olarak Avrupa’nın en iyi performans sanatları merkezlerinden birini İstanbul’un tam kalbinde inşa ediyoruz” diyen Emre Zorlu, sözlerini şöyle sürdürdü; “Henüz proje aşamasındayken yaptığımız çalışmalarda, İstanbul’da kültür ve sanat etkinlikleri için kullanılacak mekanların yeterli olmadığını tespit ettik. Bu konuda en iyiyi sunma hedefimiz doğrultusunda da projemizde Performans Sanatları Merkezi’ne önemli bir yer ayırdık. Bu açıdan baktığımızda Performans Sanatları Merkezi’nin Zorlu Grubu’nun kültür-sanat alanındaki sosyal sorumluluk anlayışının da önemli bir göstergesidir. Bu yatırımı Türkiye’ye bir armağan olarak görüyoruz.”

Nederlander: Zorlu Grubu’yla İyi Bir Sinerji Yakaladık

Toplantıda Performans Sanatları Merkezi’nin operatörlüğünü üstlenen Nederlander’ın Üçüncü Kuşak Yöneticisi Robert Nederlander (Jr.) da söz aldı. David T. Nederlander tarafından 101 yıl önce kurulan ve 3 kuşaktır dünyanın en büyük canlı eğlence organizasyonlarını yönetmeyi sürdüren Nederlander’ın Türkiye’de olmasından duydukları memnuniyetini dile getiren Robert Nederlander, “Böylece ABD, Londra, Çin, Singapur, Tayvan, Küba ve Brezilya’nın ardından İstanbul’da da bu eşsiz deneyimi yine dünyanın en iyi sanat platformlarından birinde yaşatıyor olacağız” diye konuştu.

Nederlander sözlerine şöyle devam etti: “İstanbul, dünya standartlarında ve ekonomik, kültürel ve turistik anlamda cazip bir şehir. İstanbul gibi binlerce yıllık zengin bir kültürün merkezinde yer alan Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin operatörlüğünü gerçekleştirecek olmaktan mutluyuz. Yaptığımız araştırmalar da bize hep İstanbul’u işaret etti. Burada kültür sanat yatırımı açısından büyük bir potansiyel, sanatsal faaliyetler için de sofistike bir izleyici kitlesi bulunuyor. Ayrıca Zorlu Grubu ile güzel bir sinerji yakaladık. Grup şirketleri olarak iş yapma biçimlerimiz de benziyor. Dünyada eşine az rastlanır böylesine üstün donatılara sahip bir merkezde bizler de Nederlander olarak üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz.”

İstanbul’a Gelen Turistin Programında Yer Alacak

Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even, Zorlu Center bünyesindeki her 5 fonksiyonun birbiriyle bağlantılı olduğunu hatırlattı. “Örneğin Performans Sanatları Merkezi’nde gösteri izlemeye gelen bir konuk, Raffles İstanbul Zorlu Center Otel’de konaklayabilir, Zorlu Center Alışveriş Merkezi’nde alışverişin ya da dünyaca ünlü restoranlarda yemeğin keyfini çıkarabilir” diyen Even, “Zorlu Center, sunduğu tüm fonksiyonlar ve yarattığı sinerjiyle dünyanın en iyi örnekleri arasında yer alacak. Ayrıca İstanbul’a bugüne kadar farklı zamanlarda Broadway müzikalleri gelmekle birlikte sahne büyüklüğü, oturma kapasitesi, şovların gerektirdiği teknik ekipmanlar ve izleyiciye sunulan etkinlik deneyimi açısından Broadway standartlarında bir salon bulunmamaktaydı. Bu da hem sanatçılar hem de izleyiciler açısından performansların olması gerekenden daha düşük standartlarda gerçekleşmesine sebep oluyordu. Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi bu anlamda büyük bir açığı kapatarak, Broadway’i Broadway yapan çok önemli performanslara ev sahipliği yapacak ve yaşayan bir sanat platformu olacak.” açıklamasını yaptı.

Even şöyle devam etti “Bugün nasıl ki New York’u, Londra’yı veya Paris’i ziyaret eden bir turist, programına bir müzikali veya bir tiyatroyu dahil ediyorsa, İstanbul’a gelen konuklar da dünyanın en iyi gösterilerini Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nde izleyecek. Bu merkezin ev sahipliği yapacağı tüm gösteri ve sanatsal aktiviteler, aynı zamanda İstanbul’un bir kültür turizmi şehri olmasında da önemli rol oynayacak. Böylece İstanbul, Avrupa’daki birçok şehirle kültür ve sanatta da rekabet edebilecek bir konuma yükselecek.”

Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi Genel Müdürü Ray Cullom ise, “Buradaki en önemli hedeflerimizden biri uluslararası standartlarda etkinlik deneyimi yaşatmak. Nederlander olarak sadece işletme yapmıyoruz; aynı zamanda yapımcı kimliğimizle de buradayız. Bizim için Zorlu Center Performans Sanatları Merkezi’nin operatörlüğünü yapacak olmak, sadece bir program oluşturmaktan ibaret değil. İstanbul ve İstanbul’u ziyaret eden sanatseverler için en ilgi çekici oyunları gösterileri ve şovları sunacağız” dedi.

Bilet fiyatlarına da değinen Cullom, dünyanın hayranlıkla izlediği gösterileri ulaşılabilir bilet fiyatlarıyla sunacaklarına vurgu yaptı. “İzleyicilerimize bizimle iletişime geçtikleri ilk andan itibaren sanat dolu bir deneyim yaşatacağız. Dünyanın ve Türkiye’nin en başarılı performanslarının sergileneceği merkez, aynı zamanda sanata gönül verenlerin bir arada vakit geçirebileceği bir dünya olacak” diyen Cullom, Performans Sanatları Merkezi’nin sadece İstanbul ve Türkiye için değil, Avrupa’nın ikinci adresi olarak, Ortadoğu, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Balkan ülkeleri için de vazgeçilmez bir sanat merkezi olacağının altını çizdi. Yerli gösterilerin ve prodüksiyonların da sahne alacağını belirten Cullom, “Türk organizatörler ile görüşmelerimiz devam ediyor. Sanatseverler çeşitliliğimizle memnuniyet yaratacak, adeta bir sanat mozaiği sunacağız” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın