Zorlu Center, 12. İstanbul Bienali’nde

"İsimsiz" (Pasaport) teması sponsorluğuyla sanatı desteklemeye devam ediyor.

Performans Sanatları Merkezi ile sanatın her dalına ev sahipliği yaparak dünyanın sanat gündemini İstanbul’a taşımaya hazırlanan, Türkiye’nin 5 fonksiyonlu karma kullanım projesi Zorlu Center açılış öncesinde sanata katkılarına devam ediyor. İstanbul’a “değer” katmak hedefiyle geliştirilen ve en önemli fonksiyonlarından Performans Sanatları Merkezi ile kültür ve sanat hayatına henüz inşa aşamasında verdiği destekle dikkat çeken Zorlu Center, 17 Eylül – 13 Kasım tarihleri arasında İKSV tarafından düzenlenecek 12. İstanbul Bienali’nde “İsimsiz” (Pasaport) temalı sergiye sponsor oldu.

Eylül ayından itibaren İstanbul’u bir kez daha dünya sanat çevrelerinin ilgiyle izlediği bir sanat platformuna dönüştürecek olan 12. İstanbul Bienali, Avrupa’da Venedik Bienali ile beraber yılın en önemli sanat etkinliği olarak anılıyor.

“İsimsiz” (12. İstanbul Bienali), 2011, küratörleri Adriano Pedrosa ve Jens Hoffmann tarafından belirlenen başlığı ve görsel kimliği, minimalist ve kavramsal yapıtlarıyla 20’nci yüzyıl güncel sanatının en önemli isimleri arasında sayılan Kübalı-Amerikalı sanatçı Felix Gonzalez-Torres’e göndermeler içeriyor. İşleri uluslararası arenada pek çok kişisel ve karma sergide yer alan Gonzalez-Torres, küratörlüğünü Rosa Martinez’in üstlendiği 5.İstanbul Bienali’nde de sanatçı olarak yer almıştı. Torres’in, siyasi konuları ele alırken biçimsel yenilikçiliği kullanarak oluşturduğu sanat dili, 12. İstanbul Bienali için yürütülen araştırmalara esin kaynağı oldu.

Zorlu Center ‘Pasaport’ temalı serginin sponsoru

12. İstanbul Bienali, başlığının yanı sıra temalarında da Felix Gonzalez-Torres’in işlerinden ilham alıyor. Bienalde İsimsiz (Soyutlama), “İsimsiz” (Ross), “İsimsiz” (Pasaport), İsimsiz (Tarih), “İsimsiz” (Ateşli Silahla Ölüm) olarak farklı temalar altında düzenlenecek beş karma sergiye ek olarak, bu meselelerle ilgili tartışmaları daha da ileriye taşıyacak 50’den fazla kişisel sergi de yer alacak.

Zorlu Center sponsorluğunda gerçekleştirilecek “İsimsiz” (Pasaport) bölümü Gonzalez-Torrez’in yüzlerce bağlanmış kitapçıktan oluşturduğu “İsimsiz” (Pasaport #II) eserinden esinleniyor. Bu bölüm ulusal kimlik, sınırlardan geçiş, haritalama, ülke kavramı, ekonomik göçler, politik ve kültürel yabancılaşma üzerine konuları içeriyor.

17 Eylül Cumartesi günü sanatseverlerin ziyaretine açılacak olan 12. İstanbul Bienali’nin mekânları, Tophane’de İstanbul Denizcilik İşletmeleri’ne ait alandaki 3 ve 5 numaralı Antrepolar olacak. Bienal sergi mekânı pazartesi hariç her gün 10.00–19.00, perşembe günleri ise saat 22.00’ye kadar açık olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın