Zolaism Cafe’nin Konseptinde Mağara ve Taş Kütlelerinden İlham Alınmış

B.L.U.E. architecture studio tarafından tasarlanan Zolaism Cafe projesi Çin'in Quinhuangdao kentinde bulunuyor.

Kafenin tasarım konseptinde mağara ve kaya kütlelerinden ilham alınmış.

B.L.U.E. architecture studio tarafından tasarlanan Zolaism Cafe kaya gibi yükselen sükunetiyle, adeta dağlar ve denizleri anımsatıyor.

Qinhuangdao’daki, hareketli kent yaşamının tam ortasındaki kafe, insanları şehrin ritminden kaçmaya ve ruhsal dinginliğe dalmaya davet ediyor.

 

Tasarımcılar, insan yapımı kayalarla, duyguların ve hatıraların yaratılmasında ve yayılmasında mimarlığın değerini vurgulamayı amaçlıyor.

Arka cephesi sinema binasına dönük olan Zolaism Cafe’nin mimarisi, doğaçlama göründüğü kadar özenle tasarlanmış detaylara da sahip. Organik formların etrafındaki mekan dinamiği, müşterileri ve uyumu bir araya getiriyor.

Sistematik olarak dağılan, saçağı destekleyen kayalar, cam cephelerin üç tarafını tanımlıyor. İç ve dış mekan bütünleşirken, farklı büyüklükteki kaya sütunları, mekanı bölen çelik yapıyı maskeliyor.

Kayalar arasındaki boşluklara serbestçe yayılan sandalye ve masalar, planın tüm mekana bir akışkanlık ve açıklık hissi vermesiyle konuklara yürürken sürekli değişen bir mekansal deneyim yaşatıyor.

Betonun doğal dokusu, kaba ve ağır bir his ortaya çıkarırken, formun gücünü vurgulamak için çevreleyen ultra net yüzeylerin hafifliği ve şeffaflığı ile güçlü bir görsel kontrast oluşturuyor.

Buna karşılık, çerçevesiz boy cam duvarlar, iç mekana bol miktarda güneş ışığı getiriyor. Sonuç olarak, konuklara doğada dinlenme hissi veren dinamik bir ışık ve gölge oyunu ortaya çıkıyor.

1:100 ölçekli köpük modellerle başlayan tasarım süreci, 1:10’da kil heykeller ile devam etmiş. Eş zamanlı olarak bilgisayarlı 3D modelleme ve sürekli revizyonlar ile fikir vizyona dönüşmüş.

Algısal deneyim ve anlık muhakeme, tasarımcıların giderek daha organik görünen bir şema geliştirmesine yardımcı olmuş.

Etiketler

Bir yanıt yazın