Ziraat’ın Kulesi ABD’den

Dünyanın önemli finans merkezlerinin mimarı KPF, Türkiye'ye Ziraat'la geldi. ABD'li firma bankanın İstanbul Finans Merkezi'ndeki iki dev kulesin tasarlayacak.

İstanbul’u küresel ekonominin kalbi haline getirecek İstanbul Finans Merkezi (IFM), dünyaca ünlü mimarlık şirketi ABD’li Kohn Pedersen Fox’un (KPF) dikkatini çekti. Daha önce Fransa, Japonya, Çin, İngiltere ve Güney Kore’nin en yüksek binalarını tasarlayan şirket, genel müdürlüğünü İstanbul Finans Merkezi’ne taşımaya hazırlanan Ziraat Bankası’nın iki dev kulesini tasarlayacak. KPF Yönetici Ortağı Paul Katz, İstanbul’u gelecekte finans merkezi haline getirecek bir çalışmaya imza atacaklarını belirterek “Türkiye’deki ilk projemiz Ziraat Bankası’nın genel merkezi olacak iki kuleden oluşacak. Projenin kullanım alanı 200 bin metrekare olarak belirlendi” dedi. Ziraat Bankası’nın kuleleri 54 bin 390 metrekarelik arazi üzerine yapılacak. KPF’nin portföyü ağırlıklı olarak dev kulelerden oluşuyor. 2008’de 492 metrelik uzunluğa sahip Çin’in en yüksek binası olan Shangai World Financial Center’da da KPF’nin imzası var. 

Halk GYO kuleler için Seyaş’la anlaştı

İstanbul Finans Merkezi’nde inşaata hazırlanan Halk GYO da 46 ve 34 katlı iki kule yapmak üzere kolları sıvadı. 8’er katlı 3 bina da inşa edecek olan şirket, SEYAŞ Sey Mimarlık’la çalışacak. AECOM ise garantör sıfatıyla projede yer alacak. 

Etiketler

Bir yanıt yazın