Zikzak Cepheli Apartman Blokları

David Kohn Architects ve Nord Studio, zikzak profilli bir cepheye sahip projeleri ile, Berlin'deki bir konut bloğu tasarım yarışmasını kazandılar.

Londra merkezli David Kohn Architects ve Berlin merkezli Nord Studio, Lützowufer Berlin için, Alman ve İngiliz mimarlık kültürü arasındaki bağlantılardan ilham alan bir tasarım üzerinde iş birliği yaptı.

Euroboden için tasarlanan 75 dairelik apartman bloğu, 7 katlı olacak şekilde planlandı. Binanın tanımlayıcı özelliği ise pişmiş toprak fayanslar ve preslenmiş metal paneller ile kaplı, yüzeyde zikzak bir profil tanımlayan, açısal cumbalı pencereleri. Gruplanmış üç büyük bölme, binanın ortak giriş yolunu işaret ediyor.

Bu proje, bizi uzun süredir meşgul eden meseleleri keşfetmemize olanak sağladı: cömert iç mekanlar yaratmak ve keyifli ortak alanlar sağlamak bereketlidir ve daha geniş bir alana katkıda bulunur.

19. yüzyıldan kalma sanayi binaları ve postmodern konutların yakınında konumlanan yapı, bulunduğu bağlama duyarlılık içerisinde cevap verecek bir şekilde tasarlandı.

1905 yılında basılmış olan ve cumbalı pencereler, bacalar için gömme köşeler, özel silüetler gibi İngiliz evlerine özgü tipolojileri inceleyen Das Englische Haus, tasarım ekibinin bu çalışma için ilham aldıkları referanslar arasında.

Dairelerin birçoğu açık şömineye sahipken ortak çatı katı alanı ise pişmiş toprak kiremit ile kaplı bacalar ve aydınlatmalarla ön plana çıkacak.

Çatı profili, hem çevrede bulunan fabrikanın bacalarını hem de 16. yüzyılda yapılmış bir İngiliz kır evi olan Burghley Evi’nin profilini yansıtan bir silüet yaratacak. Tamamlandığında, blokta bir dizi stüdyo daire, iki katlı bahçeli evler, iki ve üç yataklı daireler ve çatı katları bulunacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın