“Zeytin Ağaçları ve 100 Yıllık Palamut Ağaçlarıyla Birlikte Yaşamak…”

"Yere Ait: Ersen Gürsel Mimarlığı" sergisi, dün Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası'nda açıldı.

Meslekte 53 yılı geride bırakan, Mimar Sinan Büyük Ödüllü mimar Ersen Gürsel’in retrospektif sergisi dün Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi Karaköy Binası’nda açıldı. 

Kalabalık ziyaretçi grubunun bulunduğu sergi, Ersen Gürsel’in akademi yıllarından meslekteki ilk deneyimlerine ve son dönem eserlerine kadar kente ve mimarlığa bakış açısını geniş bir perspektifte sunuyor. Sergi tasarımında mimarın bugüne kadar yayınlanmış yazılarından, söyleşilerinden mimarlık düşüncesine dair ipucu veren alıntılar öne çıkarken bir köşede de kendisiyle yapılmış söyleşiler, katıldığı televizyon programlarından derlenen bir video gösteriliyor.

Sergi boyunca Ersen Gürsel’in gençlik yıllarında mimarlık yapmaya nasıl karar verdiği, akademi yıllarının meslek yaşamına kattıkları, kentsel ölçekteki çalışmaları, yer ile ilişkilenme- yerel dokuya uyum sağlama hassasiyetini öne çıkaran Ayvalık ve Bodrum’daki projeleri gibi meslek yaşamında öne çıkan pek çok çalışması görülebilir. Sergiyi 22 Ekim’e kadar ziyaret edebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın