Zeynep Çelik, The Society of Architectural Historians’ın 2021 SAH Fellows Programına Seçildi

Prof. Dr. Zeynep Çelik, Society of Architectural Historians’ın “2021 SAH Fellows” programı için seçilen beş isimden biri oldu.

Soldan sağa: Zeynep Çelik, Lynne Horiuchi, Karen Kingsley, Steven Nelson, Mabel O. Wilson

The Society of Architectural Historians (SAH)’ın en saygın ünvanlarından biri olan “SAH Fellows”, yaşamları boyunca mimarlık tarihi alanına önemli katkılarda bulunan kişilere veriliyor. Zeynep Çelik, Lynne Horiuchi, Karen Kingsley, Steven Nelson ve Mabel O. Wilson, 2021 yılında programa seçilen isimler oldu.

SAH Başkanı Victoria Young, bu beş bilim insanının mimarlık tarihine yönelik çeşitli yaklaşımları temsil ettiklerini ifade ederek, yapılı çevrenin daha geniş kapsamlı incelenebilmesi adına sundukları olağanüstü hizmete minnettar olduğunu belirtti.

SAH’a verilen destekler, yapılı çevre üzerine eğitim çalışmaları ve idari hizmet gibi katkıların değerlendirildiği programa seçilenler için, SAH 2021 Sanal Yıllık Konferansı’nda bir ödül töreni düzenlenecek.

Zeynep Çelik

New Jersey Institute of Technology’de ve Columbia University’de mimarlık tarihi profesörüdür. The Remaking of Istanbul: Portrait of an Ottoman City in the Nineteenth Century (1986); Displaying the Orient: Architecture of Islam at Nineteenth Century World’s Fairs (1992); Urban Forms and Colonial Confrontations: Algiers under French Rule (1997); Empire, Architecture, and the City: French-Ottoman Encounters, 1830-1914 (2008); Geçmişe Hücum: Osmanlı İmparatorluğu’nda Arkeolojinin Öyküsü, 1753-1914 (2011); Camera Ottomana: Osmanlı İmparatorluğu’nda Fotoğraf ve Modernite, 1840–1914 (2015) ve Eski Eserler Hakkında: Osmanlı İmparatorluğu’nda Arkeolojinin Siyaseti (2016) gibi birçok müşterek hazırlanmış eser yayımlamıştır. Çelik aynı zamanda 2000–2003 yılları arasında Journal of the Society of Architectural Historians’ın editörlüğünü yapmış ve kültürler arası konularda çok sayıda makale yazmıştır.

Zehra Betül Atasoy’un Arkitera için 2012 yılında Zeynep Çelik ile yaptığı söyleşiyi buradan okuyabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın