Zeugma kapılarını açtı

Dünyanın en büyük mozaik müzesi olan Gaziantep Zeugma Mozaik Müzesi, Başbakan Erdoğan'ın katılımıyla kapılarını yerli ve yabancı turiste açtı

Zeugma Mozaik Müzesi ve toplu açılışlar nedeniyle Gaziantep’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ı müzeye gelişlerinde Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay karşıladı.

Açılış törenine Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, AK Parti Genel Başkan yardımcıları Hüseyin Çelik ve Abdülkadir Aksu, Gaziantep Valisi Erdal Ata, Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile vatandaşlar katıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, açılış töreninde yaptığı konuşmada, dünyanın örnek, bir numaralı mozaik müzesini Gaziantep’te açtıklarını söyledi.

Başbakan Erdoğan, Güneydoğu Anadolu denince hep Diyarbakır’ı öne çıkarmak isteyenlere aslında şu andaki adımla bir cevap verildiğini vurgulayarak, ”Bu müze aynı zamanda barışın simgesi olan bir müzedir. Diyarbakır da, Gaziantep de, Şanlıurfa da, Adıyaman da, Kilis de, Siirt de, Bitlis de, Elazığ da bizim ve bütün Anadolu her şehriyle 74 milyon Türk milletinindir” diye konuştu.

Erdoğan, tören alanında Çukurova Senfoni Orkestrasının değerli şefinin yönetiminde bir konser icra edildiğini de hatırlatarak, şunları kaydetti:

”Dikkat ederseniz bu konser, bir senfoni olarak bizi farklı dünyalara götürdü. Değerli tenörümüz genç Murat kardeşimizle de İstanbul’a, Kalamış’a gittik. Tabii bir İstanbullu olarak da ben farklı bir havaya girdim. Burada farklı enstrümanlar eğer bir senfoni oluşturuyorsa, sizi farklı bir dünyaya götürür, sizi dinlendirir. Ama yok bu farklı enstrümanlar o uyumu sağlayamazsa o zaman ortaya senfoni çıkmaz, bir kakofoni çıkar. Türkiye’de şu anda siyaset meydanında yapılan işte budur, bir kakofonidir. Biz ise bir senfoniyi oluşturmaya çalışıyoruz. Farklı dil, kültürler olsun bütün bunlarla bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığının, Türk milletinin zenginliği meydana gelsin bunu istiyoruz. Bu mozaik müzesinde bütün Gaziantepliler, bütün dünya olarak gelecek bunu göreceğiz. Hayırlı olsun.”

Gaziantep’in finansal alanda gerçekleştirdiği atılımlara dikkat çeken Erdoğan, “Bakın çok açık ve net söylüyorum, terör belası Diyarbakır’a musallat olmasın Diyarbakır da aynı sıçramayı yapar. Eğer Diyarbakır bugün sıçramayı yapamıyorsa Diyarbakır’ın halkı, Diyarbakırlı kardeşlerim bunun hesabını terörü orada besleyenlere sormalıdır. Gerek benim ulusal girişimcim, gerekse uluslararası girişimciler Diyarbakır’a gidip yatırım yapamıyor. Niye? ‘Her an ne olur, ne olacak bilemiyorum’ diyor. Ama Gaziantep’i güvenli görüyor, Şanlıurfa’yı güvenli görüyor, Adıyaman’ı güvenli görüyor.” şeklinde konuştu.

Zeugma’nın eserlerinin sergilendiği ”Zeugma” bölümü ile Gaziantep çevresinde bulunarak müze müdürlüğüne getirilmiş olan Doğu Roma (Bizans) dönemi kilise mozaiklerinin bulunduğu müzenin açılışı için vatandaşlar saatler öncesinden tören alanında toplandı.

Açılıştan sonra müze ve konferans merkezini gezen Erdoğan, eşi Emine Erdoğan ile resim yapan çocuklarla sohbet etti. Başbakan Erdoğan, Zeugma’nın önünde de değişik açılardan fotoğraf çektirdi.

Etiketler

Bir yanıt yazın