“Zero Istanbul Design Guide” Projesi Zaha Hadid’in Özel Olarak Tasarladığı Kapak ile Başladı

Zero İstanbul Design Guide, 1980'den bugüne İstanbul'daki değişime yön veren 50 bina hakkında bir rehber olarak hazırlandı ve 13 Ekim'de İtalyan Kültür Mekezi'nde gerçekleşen lansman toplantısı ile birlikte okuyucuyla buluştu.

Lansman toplantısına Zero İstanbul direktörü Barış Bilenser, Zero İstanbul editörü Merve Erol, Zero İtalya editörü Marco Sammicheli’nin yanı sıra, Domus Magazine yaratıcı yönetmeni Marco Ferrari ve Abitare Magazine tasarım editörü Angela Rui konuşmacı olarak katıldı.

Zero İstanbul Design Guide’ın tasarım kapaklarının yaratım süreci mimarinin ve tasarımın önemli isimlerine bırakıldı. Basın lansmanında okuyucuları ile buluşan rehberin ilk kapağı, mimarlığın Nobel’i sayılan Pritzker Ödülü’nü alan ilk kadın mimar olan Irak asıllı Zaha Hadid tarafından, yine kendisine ait olan “Kartal Pendik Kentsel Dönüşüm Projesi”nden esinlenilerek hazırlandı. Giulio Lacchetti ve Alfonso Femia Gianluca Peluffo da projeye kapak tasarımları ile katkıda bulundu.

19 ve 20 Ekim tarihlerinde Zero Sanat Yönetmeni Stefano Temporin küratörlüğünde düzenlenecek olan atölye ve etkinliklerde tasarım süreci canlı olarak izlenebilecek. Borusan Müzik Evi’nde düzenlenecek “İstanbul’unu Tasarla” atölyesine Grafikerler Meslek Kuruluşu işbirliğiyle seçilen en iyi tasarım okullarının öğretmenleri ve öğrencileri (Gürbüz Doğan Ekşioğlu, Yeşim Demir) ve profesyoneller (Erkut Terliksiz, Ulaş Eryavuz, Geray Gençer, Burcu Tokatlı, Pemra Ataç, Pınar Akkurt) katılacak ve eskizleriyle Zero İstanbul Design Guide’ı yeniden yorumlayacaklar. Ayrıca Nevzat Sayın ve Emre Senan gibi mimarinin ve tasarımın önemli isimleri de proje kapsamında Zero İstanbul Design Guide kapaklarını tasarlıyor olacak.

Zero İstanbul Design Guide’ın tasarlanan kapaklarına ve içeriğine göz atmak için web sitesi: http://istanbuldesignguide.zero.eu/

Ap(art)man Serisi, Dördüncü Etkinliği “That was Now” ile Geri Deniyor

Zero’nun iki senedir şehrin sosyal yaşamında önemli rol oynamış ya da oynayan apartmanları bir süreliğine işgal edip bir sergi / etkinliğe dönüştürdüğü Ap(art)man etkinlikleri, “That Was Now” teması ile geri dönüyor. Mini ve Becks sponsorluğunda gerçekleşecek etkinlik, Borusan Müzik Evi’nin altı katına yayılacak yerleştirmeler, ses ve görüntü performanslarından oluşacak. Etkinliğin küratörlüğünü Andrea Lissoni ve Daniele Gasparinetti yapacak. Avrupa’nın genç kuşak sanatçılarından Silvia Costa, Orthographe, Richard Sides, OLYVETTY, Riccardo Benassi, Superstudio, Pluto Dreams, Lorenzo Senni, ELG, Dracula Lewis ve Laura Brothers performansları ile İstanbul’da olacağı gece, 21:00’da başlayacak ve saat 03:00’e kadar devam edecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın