Zemin Sektöründe Çevreci Devrim: “Ftalat” İçermeyen PVC Üretim Teknolojisi

Tarkett, 2014 yılı itibariyle Avrupa'daki PVC zemin kaplaması üretiminde 'ftalat' içermeyen plastikleştiriciler kullanma kararını açıkladı.

Tarkett’in ekolojik yenilikçilik ve sürdürülebilirlik yaklaşımının bir parçası olan, ftalat içermeyen bu yeni ürünler, iç mekan hava kalitesini iyileştirmek için tasarlandı. Tarkett tarafından seçilen ftalat içermeyen plastikleştiriciler, gıda ile temas eden kaplar ve çocukların ağzına sokması muhtemel oyuncaklar için uygun görülüyor.

Konu ile ilgili konuşan Araştırma, Yenilik ve Çevresel Politikalardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Anne-Christine Ayed, “Ekolojik yenilikçilik programımız ve çevreci felsefemiz, müşterilerimize en iyi ürünleri sunma amacını temel alıyor. Amacımız teknik performans ve tasarımdan ödün vermeksizin daha konforlu, sağlıklı ve güvenli ortamlar oluşturmaktır.” dedi ve devam etti: “Bu yeni nesil esnek zemin kaplaması ürünlerimizin piyasaya sunulması, Tarkett’in çevresel sürdürülebilirlik yolculuğunda yeni bir kilometre taşını oluşturacak ve gelecek yıllarda sektördeki diğer oyuncular tarafından takip edilmemizi teşvik edecektir.”

Geçen birkaç yıl içinde Tarkett, Kuzey Amerika ve İsveç üretim tesislerinde ftalat içermeyen bu yeni teknolojiyi proaktif olarak kullanmaya başlamıştı. Şimdi 2014 yılına kadar Avrupa’nın geri kalan tüm üretim tesislerinde ve önümüzdeki yıllarda ise dünyada geri kalan tüm tesislerde adım adım bu uygulamaya geçmeye hazırlanıyor. 2009 yılında Tarkett, yenilenebilir plastikleştiriciler kullanılarak üretilmiş ilk ftalat içermeyen homojen PVC zemin kaplaması iQ Natural’i piyasaya sürmüştü.

Avrupa, Orta Doğu, Afrika Bölümü Başkanı Remco Teulings ise “Bu ekolojik yenilik, Tarkett’in esnek zemin kaplaması endüstrisine liderlik ettiğini ve tüketicilerin giderek artan sağlık, çevre, performans ve estetiği birleştiren ürünler talebine cevap vermek için pazar standartlarını belirlemeye devam ettiğini gösteriyor,” diye açıklıyor.

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın