“Zarar Gökçek’ten tahsil edilsin”

Şehir Plancıları Odası, Peyzaj Mimarları Odası ve Mimarlar Odası’nın Ankara şubeleri, Ankara 8. İdare Mahkemesi’nin kararıyla gündeme gelen Kuğulupark Kavşağı’na ilişkin ŞPO Ankara Şubesi’nde ortak bir açıklama yaptılar.

Ankara’da sular durulmuyor. Evrensel Gazetesi’nde yer alan habere göre Kuğulupark Kavşağı kriziyle ilgili açıklama yapan meslek odaları, Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek’in yargı kararlarına karşı hile yapıyor. 

ŞPO Şube Başkanı Orhan Sarıaltun, meslek odalarının uyarılarına rağmen inatla yapımı sürdürülen ve hukuk dışı olduğu yargı tarafından kesinleşen TRT Kavşağı, Kuğulupark Kavşağı ve Atatürk Bulvarı üzerindeki düzenlemeler için harcanan kamu kaynaklarının, sorumlularından tahsil edilmesini talep ettiklerini belirtirken, Melih Gökçek’in hukuka aykırı benzer çok sayıda eyleme imza attığını kaydediyor ve bu tür uygulamaların hukuka karşı sürdürülmesinin başlıca nedeninin bugüne kadar Melih Gökçek’ten hesap sorulmaması olduğunu belirtiyor.

Sarıaltun, Ankara Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Kuğulupark Kavşağı’nı trafiğe kapatma kararı alıp, daha sonra bu kararın mahkeme tarafından yürütmesinin durdurulmasını gerekçe göstererek mahkeme kararını uygulamaktan kaçacağı uyarısında bulunduğu açıklamada, Akay Kavşağı’yla ilgili de benzer bir yol izlendiğini hatırlatarak, söz konusu belediye meclisi kararının “yargıya karşı hile” niteliğinde olduğunun altını çiziyor.

Haberin devamına buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın