Zaha Hadid Kraliçe’nin Doğum Günü Onur Listesinde “Dame” Oldu

Aquatics Centre (Su Sporları Merkezi) tasarımcıları mimarlığa olan hizmetlerinden dolayı takdir gördü.

İki kez Stirling Ödülü kazanan mimar Zaha Hadid mimariye olan hizmetlerinden ötürü Kraliçe’nin Doğum Günü Onur listesinde asalet ünvanı (Dame) aldı.

Zaha Hadid “Bu ödülü kazanmak benim için büyük bir onur. Bütün iş arkadaşlarıma ve müşterilerime yoğun çalışmaları ve destekleri için teşekkür ediyorum. Mimarinin bu şekilde tanınmasından çok memnunum,” dedi.

Chartered Institute of Architectural Technologists’in Genel Müdürü Francesca Berriman mimari teknoloji uzmanlığına olan katkılarından dolayı MBE ile onurlandırıldı.

Birçok diğer ödül bu yılın Olimpiyatları da dahil olmak üzere inşaat profesyonellerine verildi.

Olympic Delivery Authority’deki yenileme ve tasarımın başındaki Jerome Frost yenilemeye katkılarından dolayı OBE ile onurlandırılırken ODA Planlama Komitesinin Başkanı Lorraine Baldry de aynı ödülü planlama ve yenilemeye olan katkılarından dolayı aldı. ODA’da araç ve altyapı direktörü olarak çalışan Simon Wright da inşaat endüstrisine olan katkılarından dolayı OBE ile onurlandırıldı.

Aynı zamanda, Margate’te David Chipperfield tarafından tasarlanan Turner Contemporary’nin direktörü Victoria Pomery sanata olan hizmetlerinden dolayı OBE aldı.

BRE’nin genel müdürü William Bonfield, inşaat endüstrisindeki araştırma ve yeniliklere olan katkıları nedeniyle ve Milica Kitson da Wales’teki inşaat endüstrisine olan hizmetlerinden dolayı OBE aldı.

Sust’un direktörü Lori McElroy sürdürülebilir bina tasarımına olan katkılarından dolayı MBE aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın