Zaha Hadid Architects’ten İtalyan Marinalarına Yenilikçi Enerji Çözümü: Hidrojen İkmal İstasyonları

Denizcilik endüstrisi için dünyanın ilk yeşil hidrojen yakıt ikmali altyapısı, Zaha Hadid Architects (ZHA) tarafından tasarlandı. Yakıt ikmal istasyonları ile 25 İtalyan marinasında ve limanında kurulacak.

Denizcilik tasarımlarındaki deneyimlerini sürdüren Zaha Hadid Architects, istasyonları 25 İtalyan marinasına ve limanına kurmayı planlıyor.

NatPower H tarafından başlatılan proje, 2024 yazında uygulamaya konmaya başlayacak ve önümüzdeki altı yıl içinde Akdeniz genelinde 100’den fazla noktaya genişletilecek.

Yenilenebilir enerji talebine yanıt olarak, istasyonlar NatPower H tarafından geliştirilen teknolojilere dayanarak yeşil hidrojen sağlayarak sürdürülebilir yakıta dönüştürülüyor.

Dünya genelinde birçok marina artık dizel motorların kullanımını yasakladığı için yatçılık endüstrisinde hızlı bir enerji geçişine tanık olunuyor.

Önerilen altyapı, hidrojenle çalışan gemilerin daha fazla gelişimini teşvik etmek amacıyla enerji merkezlerinin bir ağı oluşturmayı hedefliyor.

İstasyonlar kendileri de sürdürülebilirlik prensiplerine uygun olarak tasarlanıyor.

Akdeniz genelindeki çeşitli konumlara uygun modüler bir sistem kullanılarak inşa edilecekler, bu da yapıların genel boyutu, oturma düzeni, yaya dolaşımı ve bisiklet şarj tesisleri gibi belirli yerel ihtiyaçlara yanıt vermesine olanak tanıyacak.

Her bir modülün segmentleri, Akdeniz manzaraları ve deniz ekosistemlerinden esinlenen akıcı geometrilerin inşa edilmesini sağlayan 3D baskı teknolojileri kullanılarak oluşturuluyor.  

“ZHA’nın hidrojen ikmali istasyonlarının yapısal dayanıklılığı, malzeme kullanımının artırılması yerine geometri yoluyla sağlanırken, düşük karbonlu beton kullanılarak inşa edilecek. İstasyonlar, NatPower H’nin ekolojik açıdan sorumlu bir geleceğe olan taahhüdünü yansıtan gelişmiş döngüsel inşaat teknolojilerini kullanırken inşaat tekniklerindeki son yenilikleri Akdeniz’in geçmişte Romalılar tarafından geliştirilen tarihi mühendislikle entegre ediyor.” 

Etiketler

Bir yanıt yazın