Zaha Hadid Architects’ten, Honduras’a Modüler Konut Kompleksi: Roatán Próspera

Zaha Hadid Architects , AKT II ve Hilson Moran iş birliği ile Honduras yakınlarındaki bir ada için, kavisli çatılar ve sakinler tarafından özelleştirilebilen yuvarlak balkonlarla modüler bir konut projesi tasarlıyor.

Konut tasarımları, Karayipler’deki Roatán’ın iklimine, arazisine ve kültürüne uygun ekolojik öğeler barındırıyor.

Bu yıl içinde temelleri atılacak olan kompleks, bölgenin geleneksel yapı tekniklerine sadık kalınarak tasarlanmış, eğimli, kurutulmuş palmiye çatılı ahşap çerçeveli konutlardan, yuvarlak balkonlu geniş teraslardan ve yeşil alanlardan oluşan modüler bir yapı olacak.

Zaha Hadid Architects (ZHA), projeyi daha çevre dostu hale getirmek amacıyla yerelleştirilmiş bir tedarik zinciri geliştirme amacının bir parçası olarak Honduras anakarasındaki sertifikalı ormanlardan ahşap kullanmayı planlıyor. Ofis, Roatán Próspera’yı malzeme atığı olmadan inşa etmek için AKT II ile birlikte çalışıyor.

Projede, Roatán Próspera’nın modülleri tesis dışında üretilecek ve karbon emisyonlarını azaltmak ve aynı zamanda sahadaki vahşi yaşamın zarar görmesini önlemek için yerel tedarikçiler kullanılarak taşınacak.
Kompleksin sakinleri, ZHA’nın Hesaplama ve Tasarım Grubu tarafından ”voxel” adı verilen konut modüllerinin boyutunu, düzenini ve mobilyalarını özelleştirmek için geliştirilen bir dijital parametrik yazılıma erişebilecekler. Etkileşimli platform sayesinde, konut sakinleri kişiselleştirilmiş birimlerinin yerini ve büyüklüğünü kendilerine verilen üç boyutlu yapılandırma platformunu kullanarak özelleştirebilecekler.

Her bir konut birimi (voxel) 35 metrekare ve dört metre yüksekliğinde planlanmış. Ev sahipleri isteklerine göre sadece bir voxel seçebilecek veya ünitelerini oluşturmak için beş adede kadar kullanabilecekler.

Sürecin bir parçası olarak, ev sahipleri ünitelerinin yerleşimini seçebilecek, gömme dolaplar ve oturma bölümleri dahil olmak üzere bir dizi mobilya seti ve modül arasından seçim yapabilecek veya dilerlerse tasarım parçalarına yerel malzemelerle bağlanabilecekler.

ZHA’ya göre, malzemeler ve yapım yöntemi, ev sahiplerine ünitelerinin herhangi bir bölümünü yeniden yapılandırma veya geri dönüştürme özgürlüğü sunan hızlı montaj ve demontaj yapılmasına izin veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın