Zaha Hadid Architects’ten Enerji Verimli Yüksek Yapı

Zaha Hadid Architects, China Energy Conservation and Environmental Protection Group (CECEP)'un Şangay'daki genel merkezi için açılan uluslararası yarışmayı kazandı.

CECEP, güneş, hidroelektrik ve rüzgar enerjisi üretimi; yağmur suyu toplama ve geri dönüşüm gibi yenilenebilir enerji teknolojilerine odaklanan projeler başlatan ve finanse eden lider bir şirket.

Kurumun 218.000 metrekarelik yeni bina, enerji tasarrufu, enerji verimliliği ve sürdürülebilirlik konusunda yeni ölçütler belirliyor. Huangpu Nehri üzerindeki Yangpu Köprüsü’nün yanında yer alan tasarım, nehir kıyısına referans da veriyor.

Alışveriş, yeme-içme, eğlence tesislerini de içeren, karma kullanımlı 3 ofis kulesi şehirle doğrudan bağlı parkla ilintili.

CECEP’in yeni binası, çalışanları ve binanın çevresinde yaşayanlar doğal dünyanın tadını çıkarsın diye yeni kamusal alanlar yaratarak kurumun çevre eğitimine olan bağlılığını yineliyor.

Biofilik tasarıma dahil edilen, yeşil alanları sulamak için geliştirilen yağmur suyu toplama sistemi iç-dış mekan bağlantısını güçlendirirken aynı zamanda binanın soğutma ihtiyacını da minimize ediyor.

Şangay’ın gündüz ve gece arasındaki önemli sıcaklık farkları, her binanın entegre termal kütlesi hem ısıtma hem de soğutma tüketiminde azalma sağlıyor.

Çatı seviyesinde ve cephelerde bulunan fotovoltaik paneller, binanın enerji tüketimini %25 azaltıyor.

Etkinliğe Kayıt

Online gösterime kayıt olanlara gösterim saati öncesi hatırlatma gönderilip videonun linki paylaşılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın