Zaha Hadid Architects’in Venedik Mimarlık Bienali için Tasarladığı Yerleştirme

Venedik Mimarlık Bienali'nin küratörü David Chipperfield'in sergiye davet ettiği mimarlık ofislerden birisi Zaha Hadid Architects'ti.

Zaha Hadid ve Patrik Schumacher tarafından tasarlanan, Arum adını taşıyan yerleştirme farklı bir tarihsel zemine oturuyor.

Tasarımın araştırma süreci ve çalışmalar daha çok algoritmik form üretim temelinde gelişmiş. Bunu yaparken de malzeme-strüktür arasında dengeyi bulmaya çalışan ve ortaya oldukça zarif eserler ortaya koyan Frei Otto gibi öncüler temel alınmış.

Otto’nun metodu bir sonraki aşamaya taşınarak yapısal mantığı genişletilmiş, malzemeden bilgisayar simülasyonuna taşınmış.

Yerleştirmenin etrafında çalışma öncesinde yapılan araştırmaların belgeleri de yer alacak. Ayrıca, Frei Otto, Felix Candela, Heinz Isler ve Philippe Block gibi bu konunun öncülerinin eserleri de sergilenecek.

Proje Hakkında

Tasarım: Zaha Hadid with Patrik Schumacher 

Sergi Tasarımı: Woody Yao, Margarita Valova 

Yerleştirme Tasarımı ve Sunum: Shajay Bhooshan, Saman Saffarian, Suryansh Chandra, Mostafa El Sayed  

Strüktürel Mühendislik: Rasti Bartek, Buro Happold

Malzeme ve Üretim Teknolojisi: Gregory Epps, RoboFOLD 

Koordinatör: Manon Janssens  

İş birlikleri:  

Studio Hadid, Universität für angewandte Kunst, Viyana (Johann Traupmann, Christian Kronaus, Mascha Veech, Robert Neumayr, Mario Gasser, Susanne John) 

The BLOCK Research Group, ETH Mimarlıkta Teknoloji Enstitüsü (Philippe Block, Matthias Rippmann) 

ETH Mimarlık Fakültesi (Toni Kotnik) 

Centro de Investigaciones y Estudios de Posgrado, Faculty of Architecture, UNAM, Meksika  (Juan Ignacio del Cueto Ruiz-Funes) 

Etiketler

Bir yanıt yazın