Zaha Hadid Architects Tasarımı Dünyanın En Yüksek Atriyumu

Pekin'in güneybatısındaki Lize Yolu üzerinde bulunan Leeza SOHO kulesi, şehir merkezi ile yeni Pekin Daxing Uluslararası Havaalanı arasında büyüyen bir finans ve ulaşım merkezi olan yeni Fengtai ticaret bölgesinde yer alıyor.

Fotoğraflar: Hufton+Crow

Yeni ticaret ve iş bölgesi, kent merkezindeki mevcut altyapı ağlarını etkilemeden büyümeyi sağlamak için tasarlanan, Pekin’in çok modlu kentsel planının ayrılmaz bir parçası.

45 katlı 172.800 m² alana sahip kule, Pekin’deki küçük ve orta ölçekli işletmelerin esnek ve verimli A sınıfı ofis alanı talebine yanıt verecek şekilde tasarlanmış.

Pekin Metrosu ağında şu anda yapım aşamasında olan beş yeni hattın kesişim noktasındaki ticaret bölgesinin tren istasyonuna bitişik olan Leeza SOHO’nun arsası, bir yeraltı metro servis tüneli tarafından çapraz olarak kesiliyor.

Bu servis tüneli, tek bir cephe kabuğu ile kaplı kuleyi ortadan ikiye bölüyor. Bu iki yarım arasında ortaya çıkan alan, 194,15 m ile dünyanın en yüksek atriyumunu oluşturuyor.

Atriyumun içinde 13, 24, 35 ve 45. katları birbirine bağlayan köprüler bulunuyor.

Leeza SOHO’nun atriyumu, kulenin tüm alanlarını birbirine bağlayan, kıvrımlı ve heykelsi şekli nedeniyle farklı manzaralar sunan halka açık bir meydan olarak hareket ediyor. Bu alan, Pekin kenti için, şehrin ulaşım ağına doğrudan bağlı yeni ve harika kamusal alan yaratıyor.

Leeza SOHO’nun çift yalıtımlı, cam perde duvar sisteminde, her katta cam ünitelerini belirli bir açıda açarak boşluklardan dışarıdaki havayı çekmeye yarayan, çalıştırılabilir dar havalandırma kayıtları yer alıyor. Her kat için son derece verimli çevre kontrolü yaratıyor.

Etkinliğe Kayıt

Online gösterime kayıt olanlara gösterim saati öncesi hatırlatma gönderilip videonun linki paylaşılacaktır.

Etiketler

Bir yanıt yazın