Zaha Hadid Architects Tarafından Tasarlanan Infinitus China’nın Genel Merkezi Açıldı

Zaha Hadid Architects tarafından tasarlanan, geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Infinitus Plaza, Infinitus China'nın yeni küresel merkezi olarak işlev görüyor.

Yaratıcılığı ve girişimciliği beslemek için tasarlanmış çalışma ortamlarını bir araya getiren yeni merkez, grubun bitkisel ilaç araştırma tesisleri ve güvenlik değerlendirme laboratuvarlarının yanı sıra konferanslar ve sergilerin düzenleneceği bir öğrenme merkezini de içeriyor.

185.643 metrekarelik Infinitus Plaza, yeni Baiyun Merkezi İş Bölgesi’ne açılan bir geçit olarak tanımlanıyor. Hizmet dışı bırakılan Baiyun Havalimanı’nın yerine inşa edilen yeni bölge, Guangzhou şehir merkezini Feixiang Gongyuan Parkı ve eski havalimanının yeniden yapılanması içindeki yeni topluluklar ile birleştiriyor. Guangzhou Metrosu’nun 2. hattı üzerindeki Feixiang Park istasyonunun bitişiğinde yer alan Infinitus Plaza, metronun yüzey altı tünelinin üzerinde yer alıyor ve yerleşimi birden fazla seviyede birbirine bağlanan iki binaya bölüyor.

Daha sağlıklı ve yeni çalışma biçimleri ile daha uyumlu ortak çalışma alanları oluşturan Infinitus Plaza, tüm departmanlar arasındaki etkileşimi ve iletişimi artıran sekiz katlı bir dizi sonsuz halka olarak tasarlanmış.

Merkezi atriyumlar ve avlular etrafında düzenlenmiş, sonsuzluk sembolünü “∞” yansıtan tasarım, Infinitus’un kurumsal kültürünü tanımlayan güçlü topluluk duygusunu (Si Li Ji Ren) inşa eden çeşitli ortak iç ve dış mekanlar yaratıyor. Birbirine bağlı köprüler, spor salonu ve egzersiz odaları, dinlenme alanları, restoran ve kafe dahil olmak üzere bireysel ve genel sağlığı destekleyen çalışanlar için çeşitli esnek ortak alanlara ev sahipliği yapıyor. Köprüler ayrıca plazanın ofislerini diğer alışveriş ve yemek alanlarıyla da birbirine bağlıyor.

Guangzhou’nun nemli subtropikal muson iklimi içinde yer alan Infinitus Plaza, LEED Gold sertifikasına sahip. %15,3 somut karbon ve %84,7 operasyonel karbon emisyonu olarak hesaplanan yaşam döngüsü ile Çin’in Yeşil Bina Programının eşdeğer üç yıldızına göre tasarlanmış ve inşa edilmiş.

Yapının optimizasyonu, gerekli beton miktarını azaltıyor ve geri dönüştürülebilir içeriğin oranını artırıyor. Infinitus Plaza’nın yapımında öncelikle çelik, bakır, cam, alüminyum alaşımlı profiller, alçı ürünleri ve ahşap olmak üzere 25.088,33 ton geri dönüştürülmüş malzeme kullanılmış.

Yıllık güneş ışınımı analizi, binayı kendi kendine gölgelemek için dış terasların genişliğini belirliyor. Bu analiz ayrıca güneş ısısı kazancındaki azalmaları optimize etmek için harici delikli alüminyum gölgelendirme panellerini tanımlamış. Bu önlemler, çift yalıtımlı low-E camla birlikte, güneş ısısı kazanımını ve enerji tüketimini azaltırken bina genelinde iyi bir doğal ışık sağlayan etkili gölgeleme ve ısı yalıtımı sağlıyor.

Binanın akıllı yönetim sistemi tarafından çalıştırılan ve fotovoltaik sistem tarafından desteklenen bir sprinkler ağı, buharlaşmalı soğutma yoluyla ısıyı dağıtmak için her bir atriyumun üzerindeki ETFE membran çatıya toplanan yağmur suyunun atomize parçacıklarını püskürtüyor.

Bu yarı saydam, çift katmanlı ETFE membran çatı, 60 cm’lik bir basınçlı hava boşluğu içeriyor. Membranın dış yüzeyi güneş radyasyonu ile 35°C’ye ısıtıldığında etkinleşiyor, her yarım saatte bir 3-4 dakika püskürtme, yüzey sıcaklığını 14°C soğutuyor ve iç sıcaklıkları etkin bir şekilde 5°C düşürüyor. Çatı üstü güneş enerjili su ısıtması, enerji gereksinimlerini daha da azaltıyor.

Projenin yağmur suyu toplama, filtreleme ve yeniden kullanım sistemi ayrıca çevredeki peyzaja mikro sulama sağlıyor. 3., 7. ve 8. katların çatısında bulunan bahçede yöreye özgü ot ve bitkiler yetiştiriliyor ve doğal olarak sulanıyor. Bu açık hava ortak alanları, çatıdaki koşu parkuru ve yürüyüş yolları ile bağlantılı olarak tasarlanmış. Yeşil çatılar, projenin toplam çatı alanının %49,36’sını oluşturuyor.

Sıcaklığı, karbondioksiti, PM2.5 partiküllerini ve diğer kirleticileri izlemek üzere donatılan binanın temiz hava bağlantılı akıllı yönetim sistemi, doluluk seviyesini tespit ederek ve minimum enerji tüketimi ile optimum konfor için otomatik olarak ayar yaparak, aynı zamanda artan verimlilik için günlük doluluk eğilimlerini doğru bir şekilde tahmin etmeyi öğrenerek, iç mekan hava kalitesini artırıyor.

Guangzhou’nun yeni Baiyun Merkezi İş Bölgesi’ni Çin’in sağlık ve zindelik endüstrileri için ulusal bir merkez olarak konumlandıran Infinitus China’nın yeni genel merkezi, tüm departmanları birleştiren ve grup genelinde iletişimi güçlendiren yeni çalışma ortamları yaratmak için yenilikçi tasarım ve inşaat teknolojilerini kanıtlanmış sürdürülebilirlik stratejileriyle birleştiriyor.

Etiketler

Bir cevap yazın