Zaha Hadid Architects, Hyperloop Italia İle Ortak Oldu

Zaha Hadid Architects (ZHA), taşımacılığın geleceği için bir dönüm noktasını işaret eden projenin bir sonraki çalışma aşamasını ortaklaşa tasarlamak için Hyperloop Italia ile bir anlaşma imzaladı.

Yolcuları çok yüksek hızda, güvenli, ekonomik ve sürdürülebilir bir şekilde taşımayı hedefleyen Hyperloop, tamamen yenilenebilir enerji kaynaklarıyla desteklenen pasif manyetik kaldırma teknolojisini kullanıyor. Yolcu ve yük kapsüllerini düşük basınçlı tüplerden geçirerek sürtünmeyi en aza indirgiyor ve geleneksel toplu taşıma araçlarını çalıştırmak için gereken enerjinin yalnızca bir kısmına ihtiyaç duyuyor.

Yenilenebilir kaynaklardan gelen enerjiyi rejeneratif fren sistemleriyle birleştirmek, Hyperloop’un altyapısını tükettiğinden daha fazla enerji üretebilecek hale getiriyor. İklim kontrollü yolcu kapsülleri, sızdırmaz tüplerde seyahat ediyor ve dış koşullardan etkilenmiyor.

ZHA’nın Hyperloop Italia ile ortaklığı, firmanın Roma’daki MAXXI Museum ve London 2012 Olympic Aquatics Centre gibi beğenilen kentsel ve kültürel yapılar sunma konusundaki 30 yıllık deneyimini sürdürüyor. ZHA, Avusturya’daki Hungerburg Nordpark dağ demiryolu, Sheikh Zayed Köprüsü, Danjiang Köprüsü, Napoli-Afragola yüksek hızlı tren istasyonu, Pekin Daxing Uluslararası Havaalanı ve yeni Riyad metro sisteminin KAFD aktarma istasyonu dahil olmak üzere dünya çapında ödüllü birçok ulaşım altyapısı inşa etti.

ZHA Yöneticisi Patrik Schumacher, Hyperloop Italia’nın tasarım ve işletim teknolojilerindeki yenilikleri, ekolojik olarak sağlam malzemelerle ve inşaat uygulamalarındaki ilerlemelerle birleştiren çok disiplinli yaklaşımını desteklediğini vurguluyor. Şehirlerde erişilebilirliği, bağlayıcılığı ve refahı önemli ölçüde iyileştirmek için mimari, mühendislik ve şehir planlamasını verimli ve sürdürülebilir ulaşım ağıyla birleştirerek mekânsal olarak yaratıcı, yapısal olarak verimli ve çevresel açıdan sürdürülebilir, geleceğe dayanıklı projeler sunmayı hedeflediklerini dile getiriyor.

ZHA’nın, Hyperloop Italia’nın mimaride tasarım mükemmelliğini teşvik etmesini sağlamak için doğru ortak olduğunun altını çizen Hyperloop Italia’nın kurucusu, CEO’su ve aynı zamanda Hyperloop Ulaşım Teknolojileri’nin (HyperloopTT) kurucu ortağı olan Bibop Gresta, bu ortaklığın dördüncü sanayi devriminin gelişimi için ileriye doğru atılan önemli bir adıma işaret ettiğini belirtiyor. Ekip, yeni nesil çevre dostu teknolojileri ve geri dönüştürülmüş içeriğe sahip malzemeleri kullanarak dünyanın en erişilebilir, en kullanışlı ve en güvenli ulaşım sistemini oluşturmayı hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın