Zaera-Polo En Sonunda FOA’nın Dağılması ile İlgili Konuştu

Foreign Office Architects'in ortakları geçtiğimiz sene mayıs ayının sonu itibariyle ticari faaliyetlerini durdurmuştu. 18 ay sonra, kurucuları Alejandro Zaera-Polo ve Farshid Moussavi'nin boşanmalarının ortaya çıkması üzerine ise firma tamamen dağılmıştı.

Şu an boşanmış olan çift bu hafta içinde, önümüzdeki bir on yıl daha ortaklıklarının süreceğini ve yeni uygulamalara adım atacaklarını açıkladı.

Zaera-Polo’nun itirafına göre “Son 18 ay oldukça zor bir süreç oldu. Oldukça zor anlar yaşandı. Üzerimden bir ağırlık kalkmış gibi hissediyorum çünkü birlikte çalışmak ayrı ofislerde olmaktan ve projeleri ayrı yapmaya uğraşmaktan çok daha iyi.”

Madrid’de kurulan mimarlık firmasının Azpa adını taşıyan uygulaması, FOA’nın Curtain Caddesi, Londra’nın doğusu ve Barcelona’daki eski ofisinde faaliyete devam edecek. Zaera-Polo’nun belirttiğine göre FOA’nun eski çalışanlarıdan 10’u Londra’daki ofiste, 3’ü ise hala İspanya’daki ofiste faaliyet gösteriyor.

Eski eşinin uygulaması ise “Londra tabanlı uluslararası bir uygulama” olarak kurulmuş ve Farshid Moussavi Architecture ismini taşıyor. İki işletme de önümüzdeki birkaç hafta boyunca, Moussavi’nin ofisi yeni binasına taşınıncaya kadar, FOA’nın ofisini paylaşacak. Firma bu ayın sonuna doğru yeni kira sözleşmesi için işaret bekliyor.

Azpa, 2014’de yapılacak olan yelken şampiyonasının öncesinde İspanya’nın kuzeyinde yer alan ve olimpiyatlara ev sahipliği yapacak olan Santander için bir klüp binası tasarlıyor. Zaera-Polo, özeelikle Güney Amerika’daki yeni pazarlara Barcelona ofisi ile giriş yapabilecğeini ortaya koyuyor.

Zaera-Polo “Firma İngiltere tabanlı ancak dünyadaki diğer alanları da araştırıyoruz,” diyor.

Zaero-Polo’nın firması FOA’nın Birmingham’daki New Street’de bulunan ayağının güvenilirliğini tekrardan geliştirmek için kontrolü ele almış bulunuyor. Zaera-Polo’nun dediğine göre kendisi aynı zamanda Londra’daki ofislerin uyguşlamlarını da takip ediyor.

İran doğumlu olan Moussavi Ohio, Cleveland’daki Modern Sanatlar Müzesi ve İran’ın başkenti Tahran’da bulunan Quran Müzesi üzerinde çalışıyor. Moussavi’nin yorumu “Elemanlarıma ve müşterilerime desteklerinden ötürü teşekkür etmek istiyorum. Üzerinde çalışmakta oldğumuz projelerden bazıları oldukça heyecan verici ve gelecek için çok umutluyuz.” şeklinde.

İkili, Rem Koolhaas’ın offisi olan Metropolitan Mimarlık’da çalışırken tanışmış ve 1995 yılında Foreign Office Architects’i kurmuştu.

Etiketler

Bir yanıt yazın