Yüzen Mavi Kitaplık

BURR, Madrid'in kuzeyindeki eski bir ofisi çağdaş bir daireye dönüştürmek için mevcut düzeni elden geçirmeyi değil, bunun yerine bir dizi metal eklenti ve ahşap mobilya parçaları eklemeyi seçmiş.

Fotoğraf: Maru Serrano

BURR, NN06 adlı projede boş bir tuval ortaya çıkarmak için önceki projede yer alan tüm tavan, zemin ve duvar kaplamalarını sıyırmışlar. Daha sonra, taşıyıcı duvarlardan sarkan veya sert yüzeylere dayanan, mekana sığacak çeşitli nesneler ve müdahaleler tasarlamışlar.

Yeni müdahaleler, önemliliklerine göre ayırt edilen iki gruba ayrılıyor: ahşap veya metal. Mavi kaplamalı metal elemanlar yapısal olarak yere değmeden duvarlardan sarkıyor. Ana unsur ise evin taşıyıcı duvarları arasında asılı, zeminden birkaç santimetre yukarıda asılı duran, evin merkezinde yer alan T şeklinde bir kitaplık. Kitaplık, ana işlevinin yanı sıra, dairenin geri kalanının etrafında düzenlendiği bir merkez görevi görüyor.

Geri kalan metalik öğeler, bir çalışma alanını ortak alanın geri kalanından ayıran bir kapı, bir mini bar, mutfağı izole etmek için bir iç panjur ve bir egzersiz kirişinden oluşuyor.

Ahşap elemanlar, ham, yapısal bir karakteri geri kazanmak için işlenmiş olan önceden var olan zeminlere dayanıyor. Evin mahrem alanları – yatak odaları ve oturma odası – sert zeminlerin biraz üzerinde yükselen ve tatami veya tablaya benzer ahşap çıtalarla desteklenen kontrplak platformlarla donatılmış. Bu platformlar, tıpkı diğer müdahaleler gibi, ev sahiplerinin hareketli yaşamına uygun olarak kolayca kaldırılabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın