Yunan Sahilinde 1970’lerden Kalma Bir Villanın Yenilemesi

Neiheiser Argyros, Yunan sahilinde, denize bakan bir çift kemerli beton çatıya sahip, 1970'lerden kalma boş bir villayı yeniledi.

Fotoğraflar: Lorenzo Zandri

St Minas House adlı konut, Atina’nın kuzeyinde, St Minas kasabasının yakınında, Euboic Denizi’ne bakan ağaçlarla çevrili bir alanda konumlanıyor.

Neiheiser Argyros, 1970’lerde Yunan mimar Nikos Hadjimichalis tarafından tasarlanan ve son 10 yıldır ıssız kalan mevcut yapının iyileştirme görevini üstlendi.

Mimarlık ofisi, modernist özelliklerinin birçoğu da dahil olmak üzere orijinal binanın bazı kısımlarını korumuş. Yeni açıklıklar ve uzantılar gibi müdahaleler, alanları yeniden yönlendirmiş ve görünümlerin en iyi şekilde kullanılmasını sağlamış.

Ev, zeytinlikler ve bir çam ormanı ile anayoldan gizlenmiş.

Mevcut manzaraya sıkışmış bir dizi yatak odası arazinin eğimi ile kısmen kapanmış.

Evin, denize doğru uzanan ve dış mekan yaşam alanlarını oluşturan teraslara bağlanmak için her yönden açılan iki katlı ana hacmi bulunuyor.

Binanın düz çatısının alt tarafında, birinci kattaki salon ve yemek alanından deniz manzarasını çerçeveleyen, çok derin olmayan iki beton kemer bulunuyor.

Bu kemerler yaşam alanlarından başlayarak üst kata yayılan geniş bir balkon barındırıyor. Bu gölgeli dış alan, alttaki bahçelere harici bir spiral merdivenle bağlanıyor.

Zemin katta, bitişik terasa kadar olan alanı açmak için geri çekilebilen sürgülü kapılarla çevrili başka bir salon alanı bulunuyor.

Mimarlık ofisi ev boyunca, binanın orijinal karakterinin her yönünü körü körüne korumamayı tercih ederken mevcut modernist detayları tamamlayan eğlenceli unsurlar ve malzemeler eklemiş.

Evin içinde ve dışında, ahşap pencere çerçeveleri ve çelik korkuluklarla birleştirilmiş sınırlı bir brüt beton ve tuğla malzeme paleti kullanılmış.

Dahili olarak, bu sağlam ve doğru malzeme seçimi, özel dökme mozaik zeminler, delikli alüminyum dolaplar ve döşemeli gömme mobilyalarla tamamlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın