Yüksekokul İçerisinde Bir Üretim, Teknoloji ve Mühendislik Merkezi

Yüksekokul İçerisinde Bir Üretim, Teknoloji ve Mühendislik Merkezi

Şikago merkezli mimarlık ofisi JGMA, Richard J Daley College kampüsünün otoparkını dönüştürerek, kampüsün yeni Üretim, Teknoloji ve Mühendislik Merkezi (MTEC) ek binasını tasarladı.

Proje, baştan sona ilgi çekici yollar ve ortak alanlar ile bir kampüs ortamı yaratarak mevcut kompleksi birleştirmiş.

Daley College ek bina projesi sadece bir mimari proje olmaktan ibaret değil; yapı aynı zamanda güneybatı Şikago mahallesinde yaşayanları birleştiren ve bölgeyi canlandırmayı amaçlayan bir unsur olarak planlanmış.

Tasarım stratejisi, okulun öğrenme hedeflerine entegre makineleri, ekipmanları ve ürünleri sergilemek için şeffaflık oluşturmanın yanı sıra çevredeki West Lawn topluluğuyla görsel bir bağlantı sağlanmış. Binanın formunun kesintisiz akışkanlığı, üretim sürecinin sürekli ve doğrusal akışından ilham almış.

Bina, Daley College’ın güney ve kuzey kampüslerini birbirine bağlayan güçlü bir endüstriyel köprü ile ana cadde üzerinde konumlandırılmış.

Binanın şeffaflığı, günümüzde üretimin gelişmiş teknik doğasına bir bakış sağlayarak yoldan geçenler için bile benzer bir deneyim sağlamak üzere planlanmış.

Dinamik mekansal organizasyonu ve bulunduğu bölgeye duyarlı mimari tasarımı sayesinde proje, öğrencilere ve personele binaya girdikleri andan itibaren benzersiz bir deneyim sunuyor. Bina içindeki sirkülasyon alanları, öğrencileri bir araya gelmeye teşvik etmek için kasıtlı olarak oturma alanları, platformlar ve girintilerle hareketlendirilmiş.

Kullanıcıların sıcak havalarda eğlenmeleri için, öğrencilerin ve öğretim üyelerinin doğa ile bağlantı kurmasını kolaylaştıracak ve daha birleşik bir kampüs hayatı oluşturacak şekilde dış ve iç teraslar oluşturulmuş.

Üretim, Teknoloji ve Mühendislik Merkezi kampüsün hemen kapısında yer aldığından güvenlik, yön bulma ve yeni öğrenme fırsatları ile ilgili olarak kullanıcı deneyimine yönelik kapsamlı analizler yapılmış.

Binanın benzersiz dış cephesi, yeni enerjiye sahip bir kampüs oluşturmak için mevcut tesisleri tamamen yeni bir marka yaratmak ve yeniden düzenlemek için oluşturulan ana planın birinci aşaması.

Etiketler

Bir yanıt yazın