YTÜ, Şehrin Ses Siluetini Oluşturacak

YTÜ Şehir ve İnsan Kulübü öğrencileri, şehrin sesine karşı duyarlılığı yükseltmek amaçlı projelerinde İstanbul'un çeşitli yerlerinden aldıkları seslerle, maket siluetler oluşturacak.

Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Şehir ve İnsan Kulübü’nün düzenlediği Şehir ve SES atölyesi 8-9-10 Mart tarihlerinde gerçekleşecek. Atölyenin 4 Mart’ta düzenlenecek olan açılış toplantısına şehir sesleriyle ilgili çalışmaları olan Mimar Alper Derinboğazda katılacak.

Günümüzdeki kentsel dönüşüm uygulamalarına da atıfta bulunan proje, İstanbul’daki farklı bölgelerin farklı kimliklerini göz önünde bulundurarak, ürün olarak yeni siluetler oluşturacak. Proje sürecinde yapılacak ana eylemler ise şunlar; “Gruplara ayrılarak seçilen bölgelerden ses kayıtlarının alınması, alınan ses kayıtlarının analizi, analiz edilen ses kayıtlarının diyagramlarının -grafiklerinin- oluşturulması, oluşan grafiklerin ölçekli maketinin oluşması, maketlerdeki grafik parçalarının yeni bir siluete dönüşmesi ve sergilenmesi.” Atölye çalışmasını gerçekleştirecek olan YTÜ Şehir ve İnsan Kulübü’nün gençler, yaptıkları açıklamada, “ilk kez gerçekleştirilecek böyle bir atölye çalışmasının ilkini genel İstanbul’a dair gerçekleştirdikten sonra, ölçeği biraz daha küçültüp detaylandırarak, kendine özgü çalışmalarla atölyeyi devam ettirmeyi planlıyoruz.Örneğin ilk hedef olarak Ekim 2013 de tarihi yarımada ölçeğinde bir çalışma planımız var” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın