Ytong Yapı İstanbul Fuarı’na Katılıyor

Bu yıl, 50. kuruluş yıldönümünü kutlayan Türk Ytong, Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı'na katılacak.

Ytong, 24-28 Nisan 2013 tarihleri arasında TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleşecek fuarda müşterileriyle ve yetkili satıcılarıyla bir araya gelecek.

Ytong 50. Yılı onuruna fuara, “Ytong Stant Tasarım Yarışması”nda birinci olan Mimar Engin Özden’in tasarımıyla katılıyor. Ytong, fuarda tüm ürün gruplarına yer verecek. Bu ürünler arasında; yüksek ısı yalıtımı sağlayan, Eko-Etiket sahibi, çevre dostu duvar blokları, çok yönlü fiziksel özelliğe sahip ve farklı mimari tasarımlara uygun çatı plakları, son dönemlerin gözde yalıtım ürünü “Ytong Isı Yalıtım Plağı” yer alacak.

Ytong’la 10 milyar doları aşan enerji tasarrufu

Türk Ytong Yönetim Genel Müdürü Gökhan Erel, Uluslararası Yapı İstanbul Fuarı’na ve Türk Ytong’un 50. Kuruluş yıldönümüne dair açıklamalar yaptı. Sektörde % 60 pazar payıyla lider olduklarını vurgulayan Erel, çevreye duyarlı, kolay işlenen, sürdürülebilir malzemeler üreterek yapı sektöründe fark yarattıklarını belirtti.

Gökhan Erel yaptığı açıklamada görüşlerini şöyle ifade etti: “Ytong 2 milyon metreküp üretim kapasitesiyle Türkiye’nin en büyük üreticisi ve sektöründe % 60 pazar payıyla lider konumdadır. 2 milyon metreküp kapasite ile yılda 150 – 200 bin konut için malzeme üretebiliyoruz. Kabaca hesaplarsak, bu miktar konutun ortalama 600 bin kişiye sağlıklı ve çağdaş barınma imkânı sağladığını görebiliriz.”

Ytong malzemesinin ısı yalıtımı konusundaki önemini de hatırlatan Gökhan Erel, Türkiye’nin ısı yalıtımı konusundaki ilk düzenlemesinin Ytong katkılarıyla hazırlandığını hatırlatarak, geçen 50 yıl boyunca Ytong ile yapılan konutlarda 10 milyar doları aşkın bir enerji tasarrufu sağlandığını belirtti.

Ytong Isı Yalıtım Plağı

Türk Ytong’un, bir inovasyon ürünü olarak yalıtım sektörüne sunduğu “Ytong Isı Yalıtım Plağı”nın büyük ilgi gördüğünü belirten Erel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Sürdürülebilir yapılaşma, enerji verimliliği ve yangın güvenliği gibi konularda tüm beklentilere yanıt verebilen “Isı Yalıtım Plağı”nın üretim kapasitesini 2013 yılında ikiye katlıyoruz. Bu kapasiteyle yapıların betonarme yüzeylerinde yıllık 150 bin metrekare mantolamaya alternatif yanmaz yalıtım yapılabilecek. Ytong Isı Yalıtım Plağı’nı, Bilecik’teki fabrikamızda yerli ve doğal hammaddeler kullanarak üretiyoruz. Tamamen mineral esaslı ve çevre dostu bir yalıtım plakası ve “A1 sınıfı yanmaz” bir malzeme olması, ürünü diğer yalıtım levhaları arasından öne çıkarıyor. Malzemenin en önemli farklarından biri de otopark ve bodrum katlardaki tavanların ısı yalıtımında ortaya çıkıyor. “Ytong Isı Yalıtım Plağı”nın bu alanlarda rakipsiz bir ürün olduğunu söyleyebilirim.”

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, kentsel dönüşüm konusuna da değinerek Ytong’un kentsel dönüşüm sürecinde önemli bir rol üstleneceği söyledi: “Önümüzdeki dönemde deprem açısından riskli, enerji verimliliği açısından uygun olmayan, mühendislik hizmeti almamış 6,5 milyon adet konutun kentsel dönüşüm projeleri kapsamında ele alınması planlanıyor. Türkiye’nin Çevre Etiketine sahip ilk markası olan Ytong, sürdürülebilir özellikleri sayesinde bu projelerde fark yaratan bir çözüm ortağı olacaktır.”

Etiketler

Bir yanıt yazın