Ytong Duvar Bloklarının Isı Yalıtım Performansını Artırdı

Ytong'lu yapılar şimdi daha fazla enerji tasarrufu sağlıyor.

Yapı malzemeleri sektörünün öncü aktörlerinden Türk Ytong, blok ürünlerinde 2,5 MPa olan basınç dayanımı değerini koruyarak, ısı yalıtım performansını artırdı. Ar-Ge çalışmalarıyla Ytong duvarların ısıl iletkenlik hesap değerini %15 daha iyileştirerek 0,13 W/mK’dan 0,11 W/mK’e düşüren Ytong, böylece sağladığı enerji tasarrufunu da aynı oranda artırmış oldu.

Ytong’un yenilikçi ve sürekli gelişim konusundaki sonucunda tüm fabrikalarında üretilen duvar bloklarının ısıl yalıtım değeri %15 daha iyileştirildi. Ytong’un üretim teknolojisinde sağladığı inovasyon ile blok ürünlerinin yalıtım performansı artarken, aynı zamanda enerji tasarruf oranı da artırılmış oldu.

Türk Ytong Genel Müdürü Gökhan Erel, yalıtım performansı arttırılmış Ytong duvarların birçok projede ilave yalıtım katmanına gerek kalmadan yapının ısı yalıtım projelerinin çözülebildiğini, böylece yapının dış cephelerinin A1 sınıfı hiç yanmaz yangın sınıfına kavuştuğunu söyledi.

Türk Ytong, tüm fabrikalarında üretilen Ytong bloklar için geçerli olan Ulusal Teknik Onay (UTO) Belgesi’ni, İnşaat Teknik Değerlendirme ve Bilimsel Araştırma Kurumu (İTBAK)’dan aldı.

Etiketler

Bir yanıt yazın