Yoğurtçu Parkı Forumu’nda Haydarpaşa Konuşulacak

Gezi Parkı süreciyle geliştirilen semt forumlarından biri olan Yoğurtçu Parkı Forumu, kentsel sorunlar üzerine konuşmaya devam ediyor.

Gezi Parkı direnişi sonrasında Gezi Parkı’nın sadece bir park olmadığı, aynı zamanda bugüne kadar haksız, hukuksuz bir şekilde süren kent yönetimine karşı duruş olduğu, süregelen semt forumları sayesinde kanıtlanmış oldu. “Her Park Gezi Parkı” diyen kitlelerin biraraya gelerek oluşturduğu semt forumları, hem demokratik katılım mekanizmasının yeniden ele alınması hem de kentin yeniden tanımlanması, kurgulanması için atılmış önemli bir adım.

Kadıköy ahalisinin toplandığı Yoğurtçu Parkı Forumu da Gezi ruhunu kaybetmeden tartışmaları sürdüren en önemli forumlardan biri oldu. Her hafta farklı bir kentsel meselenin konu edildiği forumda bu akşam Haydarpaşa’nın akıbeti konuşulacak.

Yoğurçu Parkı’nda Kent Hakkı Atölyesi

1968’de ilk kez Lefebvre tarafından kullanılan kent hakkı kavramı bugün yeniden hayat buluyor. Kentsel kamusal alanların, yaşam alanlarının yok olmasına karşı geliştirilmiş bir talep olarak ortaya çıkan kent hakkı kavramı Yoğurtçu Parkı Forumu’nun atölyelerinden biri oldu. Kenti konu edinen akademisyenler ve aktivistlerin katılmıyla gerçekleşecek olan Kent Hakkı Paneli’nin ilki 2 Ağustos Cuma akşamı saat 21:00’da yapılacak.

Yoğurtçu Parkı Forumu, park alanında iyi haberleşme ve iletişimin sağlanması üzerine bir de imza kampanyası başlattı. Siz de buraya tıklayarak kampanyaya destek verebilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın